Moskova'daki saldırganlar biri Rusya'ya Türkiye'den geçti iddiası

Moskova'daki saldırganlar biri Rusya'ya Türkiye'den geçti iddiası
Rusya'da konsere saldırı düzenleyen ve onlarca insanın ölümüne neden olan kişilerden birinin Rusya'ya 4 Mart'ta Türkiye'den geçtiği iddia edildiRusya'nın başkenti Moskova’da kamuflajlı kişiler bir konser salonunda saldırı...
Rusya'da konsere saldırı düzenleyen ve onlarca insanın ölümüne neden olan kişilerden birinin Rusya'ya 4 Mart'ta Türkiye'den geçtiği iddia edildi

Rusya'nın başkenti Moskova’da kamuflajlı kişiler bir konser salonunda saldırı düzenledi. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), saldırıda en az 115 kişinin öldüğünü duyurdu. Rus yetkililer saldırının ardından en az 100 kişinin yaralandığını, 60'ının durumunun ağır olduğunu açıklamıştı.

Saldırganlar olay sonrası konser salonundan kaçtı.

Rus medyasının aktardığına göre FSB Güvenlik Şefi, Cumartesi öğlen itibarıyla saldırıyla ilgili, aralarında saldırıyı gerçekleştiren dört kişinin de bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Ukrayna sınırına yakın bir yerde yakalanan saldırganlar ilk sorgusunda para için insanları öldürdüklerini söyledi. Öte yandan saldırganlardan birinin 4 Mart'ta Türkiye'den Rusya'ya geçtiğini söylediği iddia edildi.