Neden tüm hibritlere teşvik yok?

Neden tüm hibritlere teşvik yok?
BİLİNDİĞİ üzere halen belli motor hacmi ve elektrikli motor gücü limitlerine sahip olan hibrit araçlarda önemli bir ÖTV desteği bulunuyor. Son yapılan güncellemeye göre; motor hacmi 1.6-2.0 litre arası olup, aynı zamanda elektrikli...

BİLİNDİĞİ üzere halen belli motor hacmi ve elektrikli motor gücü limitlerine sahip olan hibrit araçlarda önemli bir ÖTV desteği bulunuyor. Son yapılan güncellemeye göre; motor hacmi 1.6-2.0 litre arası olup, aynı zamanda elektrikli motorunun gücü 50 kW üzeri olan araçlarda ÖTV matrahı yüzde 110 yerine, aracın matrah fiyatına (114-170 bin TL aralığı) göre yüzde 50 seviyesine kadar düşebiliyor. Bu gerçekten çok önemli bir destek. Örneğin Türkiye’de üretilen Corolla Sedan’ın 1.8 Hybrid Dream e-CVT versiyonu 360 bin 500 TL’den yüzde 17 indirimle 300 bin 800 TL’ye düştü. Ama neden sadece tek bir modelin bundan yararlandığı, matrah güncellemesinin neden sadece 1.6-2 lt arasındaki gruba verildiği konusu farklı yorumlara yol açıyor.
· Bazıları yerli üretilen hibritlere destek olmak için yapıldığını, bu sayede ithal hibrit araçların satışının kısıtlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. Geçen seneye kadar bu konuda haklı olabilirlerdi ama artık Oyak Renault da Bursa’da Clio’nun tam hibrit versiyonunu üretip, ihraç ediyor. Bu model Türkiye’de teşvik görmediği için satılamıyor.
· Diğer taraftan son dönemde pazara giriş yapmaya başlayan hafif hibrit (mild) modellerin artmasıyla birlikte devletin hafif hibritleri değil de tam hibritleri desteklemek için bu tur bir uygulamaya gittiği yorumları da yapılıyor. Bunun da çözümü basit, 1.6 litre altında da elektrikli motor gücünü yüksek tutarsınız, bu tip hafif hibritler kolaylıkla kapsam dışında kalabilir.
HAFİF HİBRİT FARKI NEDİR?
Yeri gelmişken, hafif hibrit ile tam hibrit arasindaki farkı da basitçe açıklamak gerekirse;
· Hafif hibrit sistemlerde bulunan küçük bir elektrik motoru, daha çok aracın kalkışı esnasında bir destek vermekte. Yaklaşık 8-15 kW gücünde motorları olup, yakıt tasarrufundaki etkisi yüzde 10-15 civarında olan araçlardır.
· Tam hibritlerde ise çok daha güçlü elektrikli motorları bulunduğundan aracın trafikteki seyri esnasında devamlı devreye girip çıkarak özellikle de şehir içi trafiğinde aracın yüzde 50 oranında elektrikle gitmesine olanak sağladığından, yakıt tasarrufunu da yarı yarıya azaltma özelliğine sahipler.