Passat bitiyor, VW SUV markası oluyor

Passat bitiyor, VW SUV markası oluyor
VOLKSWAGEN Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, yeni Taigo ve T-Cross modelleriyle birlikte Türkiye’de satışa sundukları SUV sayısının altıya çıktığını belirterek, “2023 yılında, Tiguan ile Touareg arasına eklenecek...

VOLKSWAGEN Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, yeni Taigo ve T-Cross modelleriyle birlikte Türkiye’de satışa sundukları SUV sayısının altıya çıktığını belirterek, “2023 yılında, Tiguan ile Touareg arasına eklenecek yeni SUV modelimiz ile bu sayı 7’ye çıkacak. 2024 yılından itibaren ise satışa sunacağımız tam elektrikli SUV modellerimizle birlikte 11 SUV modele ulaşacağız. Yapacağımız SUV atağına paralel, 2022 yılında SUV satış oranımızın yüzde 50’ye çıkmasını planlıyoruz. Bu oran hızla artacak” dedi.

SEDAN DÜŞÜŞ TRENDİNDE
Bu yıl sonunda Passat’ın Sedan karoseriyle satışının sona ereceğini de sözlerine ekleyen Bottaro şunları söyledi: “Pandemi ve çip krizinin etkisiyle Passat Sedan’ın bitişi erkene çekildi. Ya son çeyrek ya yılın sonu üretim sonlanıyor. Geleneksel sedan kasa tipi artık ülkemizde de düşüş trendinde. Tüketicilerin kullanım alışkanlıkları değişiyor. Hem günlük hem de seyahat alışkanlıklarına hizmet eden daha fonksiyonel modellere eğilim artıyor. Passat da bu değişim trendine uyum sağlayarak kabuk değiştiriyor. Sedan yerini Passat Variant ve Alltrack seçeneklerine bırakıyor.”

TRAFİK 3 KAT ARTTI
2022 yılında SUV konsantrasyonunu artıracaklarını belirten Gino Bottaro, “2022 yılında artan SUV model ailemiz ile de müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yönelik modeller sunmaya devam edeceğiz. Geleneksel tasarımıyla öne çıkan T-Cross, coupe tasarımlı sportif SUV modelimiz Taigo ve makyajlı T-Roc’la B SUV segmentindeki gücümüzü artırıyoruz. Yeni modellerimizin satışına başlayacağımızı duyurduğumuz andan itibaren, Türkiye genelinde showroom trafiğimizde 3 kat artış yaşadık. Bu da, yeni modellerimize olan ilgiyi göstermesi açısından önemli bir gelişme” yorumunu yapıyor.

SATTIĞI HER 100 MODELİN 40'I KÜÇÜK SUV OLACAK

VOLKSWAGEN’in geçen hafta Türkiye’de satışa sunduğu T-Cross ve Taigo ile birlikte B-SUV sınıfındaki model sayısı 3’e ulaştı. Makyajlanan T-Roc ile birlikte B-SUV sınıfında yer alan T-Cross ve Taigo, VW için Türkiye’de en önemli kozlar olacak. 2022’de satışlarının yüzde 40’ının bu 3 modelden oluşması bekleniyor. T-Cross’un fiyatı 448.300 TL ile 587.600 TL arasında, yine aynı sınıfta yer alan VW’nin ilk coupe SUV modeli Taigo’nun fiyatı ise 515.000 TL ile 753.000 TL arasında değişiyor. 2 modelde de 95 ve 110 beygir gücünde 1.0 lt TSI motor yer alırken, Taigo’da ek olarak 150 beygir gücünde 1.5 lt TSI motor da bulunuyor. 1.5 lt TSI motora sahip makyajlı T-Roc’un fiyatı ise 644.400 ile 773.000 bin TL arasında değişiyor.