Ve 30 Eylül’de Türkiye’de üretime son veriyor!

Ve 30 Eylül’de Türkiye’de üretime son veriyor!
1992’DEN bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve 1996’dan beri de Gebze Şekerpınar’da kurduğu fabrikada faaliyetlerine devam eden Honda Türkiye, 25 yıl aradan sonra 30 Eylül’de üretimini sonlandırıyor.Türkiye’de...

1992’DEN bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren ve 1996’dan beri de Gebze Şekerpınar’da kurduğu fabrikada faaliyetlerine devam eden Honda Türkiye, 25 yıl aradan sonra 30 Eylül’de üretimini sonlandırıyor.
Türkiye’de üretimden çekilen ve fabrikayı arazisiyle birlikte Habaş Grubu’na satan Honda, o tarihten itibaren sadece satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunacak. Bu da 25 yıldır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın yenisinin ekim ayından itibaren Tayland’dan ithal edilmesini sağlayacak.
CIVIC’E GÜMRÜK VERGİSİ
Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, üretimin sonlanmasından dolayı kendilerinin de çok üzgün olduğunu belirterek, “Ama bu Honda’nın Avrupa stratejisine bağlı aldığı bir karar. Avrupa’da tamamen üretimden çekiliyorlar. 30 Eylül’de son üretimi yaptıktan sonra yılın son 3 ayında fabrikayı yeni sahibine teslim etmek için hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi. Yeni Civic Sedan’ın ekim ayından itibaren Taylan’dan ithal edileceğini de kaydeden Kılıçer şunları söyledi: “Biz Türkiye’de hedeflerimizi aynen devam ettireceğiz. Evet yeni Civic yüzde 10 ek gümrük vergisiyle ithal edilecek ama bunu bir şekilde fiyatlara yansıtmamak için uğraşacağız. Rekabetçiliğimizi korumak için mücadele edeceğiz.”