Karayolları zammı 'düzenleme' diye duyurdu: 15 Temmuz ve FSM Köprüsü'nden geçiş 15 lira oldu

Karayolları zammı 'düzenleme' diye duyurdu: 15 Temmuz ve FSM Köprüsü'nden geçiş 15 lira oldu
Otoyol ve köprü ücretlerine bu gece saat 00.00’dan itibaren zam geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ocak’taki kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023’te...

Otoyol ve köprü ücretlerine bu gece saat 00.00’dan itibaren zam geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ocak’taki kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023’te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre otoyol ve köprü ücretlerine zam geldi. Müdürlük zam haberini 'düzenleme' olarak duyurdu.

Yapılan zamla birlikte 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hafif ticari araçların geçişi 8.5 Türk Lirasından 15 liraya çıkartıldı.

Zamla birlikte Çanakkale Köprüsü 200 liradan 410 Türk Lirasına çıktı.

İstanbul-İzmir Otoyolu ücreti  420 TL, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti tek yön 290 TL , İstanbul-Ankara TEM ücreti 84 TL oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ocak’taki kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023’te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan o tarihte sosyal medya hesabında ise şöyle paylaşımda bulunmuştu: