Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

OYUNU TUTMAK

“Oyunu tutmak” diye bir tabir vardır futbolda!
Skorun üstüne yatarsın!
Oyunu rolantiye alıp hem oynamaz hem de oynatmazsın!
Galatasaray’ın son zamanlarda unuttuğu ama tüm takımların bildiği bir futbol klişesidir.
Galatasaray, Trabzonspor deplasmanına tüm otoriteleri şaşırtacak ölçüde iyi başladı! Maça önde basıp pres yaparak başlayan sarı kırmızılılar, oyunu domine ederek üst üste pozisyonlar yakaladı. Rakibini hataya zorlayan Galatasaray ilk yarım saatte 2-0’lık skoru yakalamasına rağmen, Kasımpaşa maçında olduğu gibi oyunu tutamadı ve soyunma odasına 2-1’lik skorla gitti!
İkinci yarıya başlarken kronikleşmiş hatalardan birisi daha gerçekleşti ve Fatih Terim iki oyuncu birden değiştirdi! (5 oyuncu değişikliği kuralı geldiğinden beri, Fatih Terim’in 2 veya 3 oyuncu değişikliğini aynı anda yapması çoğunlukla olumsuz sonuç vermişti.) Oyuna giren oyuncu tercihleri de (Aytaç, Babel) kreatif olmayınca, ilk yarıdaki iyi takımın yerini “tökezleyen Galatasaray” aldı.
Trabzonspor ikinci yarının neredeyse tamamına hükmederek harika bir oyun oynadı. Geliştirdiği yoğun pozisyon baskısı da sonuç verince beraberlik golünü bulması hiç de zor olmadı. Şimdi oyunu tutması gereken takım Trabzonspor’du! 2-0’dan 2-2’yi yakalamış, taraftarın desteğini arkasına almıştı.
Futbolun basit kuralını, Galatasaray’a ders niteliğinde uygulayarak maçı 2-2 tamamlamayı başardılar.
Bireysel performanslara da değinmek gerekirse Marcao’nun yokluğunda Luyindama’nın performansı yaptığı iki hataya rağmen oldukça ümit verici iken, Aytaç, Babel ve Yedlin’in kötü ve yetersiz oyunu, Boey’in olmayacağı haftalarda Galatasaray adına büyük bir handikap olarak gözüktü.
Halil Dervişoğlu ve Moruthan, Galatasaray’da performansları ile öne çıkan oyunculardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi