Ozan Bingöl'den fitre tepkisi: Kimin hesabının yanlış olduğunu açık bir şekilde gösteriyor

Ozan Bingöl'den fitre tepkisi: Kimin hesabının yanlış olduğunu açık bir şekilde gösteriyor
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Diyanet'in 2024 yılı için belirlediği fitre tutarının 130 lira olduğunu belirterek, geçen yıla göre artış oranının yüzde 85,7 olduğunu vurguladı. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranından daha...
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Diyanet'in 2024 yılı için belirlediği fitre tutarının 130 lira olduğunu belirterek, geçen yıla göre artış oranının yüzde 85,7 olduğunu vurguladı. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranından daha fazla olduğuna işaret etti.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün Diyanet'in fitre tutarına ilişkin değerlendirmesi:

"Diyanet 2024 yılı fitre tutarını 130 TL olarak açıkladı. Geçen yıl bu tutar 70 TL idi. Artış oranı %85,7'dir. TÜİK'in Ocak ayında açıkladığı bir yıllık TÜFE %64,86; ENAG'ın açıkladığı ise %129,11'dir.

Bu kadar farklı rakamın hangisinin doğru olduğunu bilemiyoruz ama vatandaşın iliklerine kadar hissettiği fiyat artışları, kimin hesabının yanlış olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.

Vatandaşın mutfağındaki yangını hesaba katmayan enflasyon ve bu enflasyona göre belirlenen çalışan ve emekli maaş artışları, çalışana karşı büyük haksızlıktır."