RTÜK Başkanı Şahin: 'Şengül Kurum'un seçim çalışmasında olmasında hiçbir mahsur yok'

RTÜK Başkanı Şahin: 'Şengül Kurum'un seçim çalışmasında olmasında hiçbir mahsur yok'
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK müdürü Şengül Kurum'un eşi Murat Kurum için seçim çalışmasına katılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Eşinin yanında bulunmasında hiçbir mahsur yoktur.  Takdir edilecek bir durumdur"...
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK müdürü Şengül Kurum'un eşi Murat Kurum için seçim çalışmasına katılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Eşinin yanında bulunmasında hiçbir mahsur yoktur.  Takdir edilecek bir durumdur" dedi.

RTÜK’te müdür olarak görev yapan Şengül Kurum'un AKP'nin İstanbul adayı eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katılması tartışmaya yol açmıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Şengül Kurum'un Murat Kurum için seçim çalışması yürüttüğü bilgisini paylaştı.

İlhan Taşçı mesajında "RTÜK’te müdür Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katılabilir mi, kamu görevlisi sıfatı sürerken!? Oysa bir siyasi partinin (adayın) lehine veya aleyhine çalışma yapmak kademe ilerleme durdurulması cezası gerektirir. Yani ihraçtan bir önceki ceza!!!" dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise İlhan Taşçı'nın paylaşımına yanıt verdi.

"Hiçbir mahsur yoktur"

Şengül Kurum'un seçim çalışmasına katılmasında hiçbir mahsurun bulunmadığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

Bu paylaşımın neresini düzeltelim?

İsmi verilerek bilinçli bir şekilde hedef gösterilen çalışanımız Sayın Şengül Kurum, etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek 1 Nisan 2024’e kadar ücretsiz izin almıştır.

Yani idari ve hukuki olarak eşinin yanında bulunmasında hiçbir mahsur yoktur. Hatta ve hatta insani olarak eşine destek vermesi takdir edilecek bir durumdur. İsterseniz bir ara bu ilkesel duruşu sergileyemeyen siyasetçi yakınları ile Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına bakalım.

İşiniz gücünüz yalan yanlış algıyı üretip halkımızı kandırmak. Tekrar ediyorum, yalan yanlış algılar, paylaşımlar ve haberlerle kurumumuzu ve güzide çalışanlarımızı yıpratmanıza müsaade etmeyeceğiz.