Kanser tedavisinde bir ilk: mRNA aşısı başarı sağladı, tümörler yok oldu!

Kanser tedavisinde bir ilk: mRNA aşısı başarı sağladı, tümörler yok oldu!
Biontech'in geliştirdiği mRNA aşısıyla, bir ilke imza atıldı. Sevindiren haber, İngiltere'den geldi. 54 yaşındaki kanser hastası Adrian Taylor'ın tümörlerinin çoğu bu tedavi sayesinde bir yıl içinde yok oldu.BioNTech şirketi,...

Biontech'in geliştirdiği mRNA aşısıyla, bir ilke imza atıldı. Sevindiren haber, İngiltere'den geldi. 54 yaşındaki kanser hastası Adrian Taylor'ın tümörlerinin çoğu bu tedavi sayesinde bir yıl içinde yok oldu.

BioNTech şirketi, COVID-19'a karşı geliştirdiği aşıyla bilinirken, şimdi kanser tedavisinde de başarılı sonuçlar elde ediyor. İngiltere'deki klinik çalışmalarda BioNTech'in kanser aşısı, bademcik kanseri teşhisi konulan ve sonradan akciğer kanseri gelişen 54 yaşındaki Adrian Taylor'ın tedavisinde olumlu sonuçlar verdi.

Adrian Taylor'a önce kemoterapi ve radyoterapi uygulandı ancak akciğerindeki tümörler hızla büyümeye başladı. Doktorlara göre hayatta kalma şansı çok düşüktü. Taylor, mRNA tabanlı bir kanser aşısı olan pembrolizumab ile tedavi görmeye başladı. Bu aşı, bağışıklık sistemini kanser hücrelerine saldırmaya yönlendiriyor.

Taylor, aşının yanı sıra "Pembrolizumab" adlı bir ilaç aldı. Bu ilaç da bağışıklık sistemini kanser hücrelerine karşı harekete geçiriyor. Sekiz hafta içinde yapılan görüntülemelerde, akciğerindeki tümörlerin kaybolduğu, 25 milimetrelik tümörün ise 4,6 santimetreye küçüldüğü görüldü.

Bu başarılı sonuçlar, mRNA aşılarının kanser tedavisinde umut verici bir yol açabileceğini gösteriyor. Bu aşılar kişilere özgü olarak üretilebileceği gibi, birçok kanser türü için etkili olabilir. Covid aşıları önleyici bir amaç taşırken, mRNA kanser aşıları kanser hastalarının tedavisi için kullanılıyor.