"Semih Kılıçsoy, Agüero'nun kopyası!"

"Semih Kılıçsoy, Agüero'nun kopyası!"
Türk futbolunun önemli golcülerinden şimdilerin teknik direktörü Orhan Kaynak, Radyo Gol’de Baba Yapı yayınlanan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına konuk oldu. Futbolcularla dolu bir aileden gelen, bir dönem Türk...
Türk futbolunun önemli golcülerinden şimdilerin teknik direktörü Orhan Kaynak, Radyo Gol’de Baba Yapı yayınlanan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına konuk oldu. Futbolcularla dolu bir aileden gelen, bir dönem Türk futbolunun en önemli forvet oyuncularından biri olan Orhan Kaynak önemli açıklamalarda bulundu:

"Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kaliteli kadrosu ligdeki makasın açılmasına sebep oldu. İki takım zirvede ama ben Fenerbahçe'yi bir adım önde görüyorum. Oynanan futbol ve bireysel yetenekli oyuncuların maçı çevirecek kapasiteye sahip olması sarı lacivertlileri öne çıkarıyor. Fenerbahçe daha kollektif, Galatasaray ise dağınık oynuyor. Yine de dışarıdan konuşmakla olmaz, içeride hava nasıl o önemli. Gittiğimiz yere kadar gidelim mantığı olmamalı, gerçekten şampiyonluk için kitlenen kupayı kaldırır…"

“SEMİH KILIÇSOY AGÜERO’NUN KOPYASI, YOLU AÇIK OLSUN”

"Beşiktaş’ta kadro iyi olsaydı Semih Kılıçsoy gibi bir yetenek asla forma şansı bulamazdı. Yokluk bu isime yer açtı ve herkesin konuştuğu isim haline geldi. Kulübün geleceğini gençler kurtarır böyle isimlerin çıkmasına fırsat verilmeli! Ben Semih’i, Arjantinli Agüero’ya çok benzetiyorum, kopyası adeta. Dengeli, kuvvetli ve son vuruşları gayet iyi. Maşallah iyi başladı ve istikrarlı gidiyor yolu açık olsun. Bu anlamda da Arda’dan sonra Semih’in de parlaması, alt yapıdaki oyunculara değer vermek gerektiğinin bizlere şart olduğunu hatırlatıyor. Tüketim ülkesi olmaktan çıkıp, yetiştirmek geliştirmek gibi sistem çabasına girmeliyiz, yetenekleri bulmak Türk futboluna kazandırmak için mücadele etmeliyiz…"

“KEREM AKTÜRKOĞLU’NA VERİLEN TEPKİLER ACIMASIZCA”

"Kerem Aktürkoğlu 3 günde bir maç oynuyor. Hem takımında hem milli takımda çok başarılı. Düşüşleri olması normal fiziksel olarak yüksek gücü olmayan teknik becerisi ile oynayan bir kardeşimiz. Rotasyon yapılmalı dinlendirilmeli. Kerem iyi futbolcu çok kez kötü gidişatını değiştirdi. Galatasaray taraftarı tepkilerinde acımasız davranıyor…"

“SUÇ HEP HAKEMLERDE ARANIYOR, KİMSE KENDİNE DÖNÜP BAKMIYOR”

"Merkez Hakem Komitesi de değişse Türkiye Futbol Federasyonu da değişse hakemler aynı hakemler. Tabiki teknoloji gelişti, daha dikkatli olmaları gerekiyor ama futbol hata oyunu güzelliği de burada. Hep hakemlere yükleniyor olmak onları dışlamaya çalışıp itekleme çabası inanın kimseye bir şey kazandırmaz. 30-40 sene öncede hatalar vardı yeni birer şey değil. Sonuç olarak yenen hakemleri övüyor yenilen hakemlerin hatalarının altına sığınıyor. Ama hiç bir yönetici ya da teknik adam çıkıp suçu kendinde aramıyor. Harcanan çuval dolusu paralarla kulüplere ihanet ediliyor ama sorumlular ibra ediliyor…"

“KULÜPLERİMİZİN TRANSFERDE İZLEDİĞİ YOL ÇOK YANLIŞ”

"Menajerler oyuncuya imza attırıyor, Yönetici inanıp imza atıyor. İstenildiğinde iyi oyuncular bulunabilir ama istemedikten sonra piyasada başa bela olacak oyuncu bir sürü. Yönetimin belirlediği araştırma ekibi ve teknik heyet yardımcı hocaları yurt içi yurt dışı farketmez gidecek, araştıracak, bulacak, izleyecek, raporlayacak ve transfer için sunum yapacak. Menajerlerin görüntü izletmesi ile transfer yapılmaz! 3.dünya ülkesi miyiz ki böyle saçma sapan oyuncular getiriliyor, sonra da tazminatlarla kulüpler borç batağına sürükleniyor? Hep zarar, hep zarar…"

“O EFSANE TRABZONSPOR KADROSUYLA, UEFA KUPASINI KAZANABİLİRDİK”

"Toplamda 200’e yakın gol attım ama Aston Villa’ya attığım gol unutulmuyor, unutulmaması da çok normal. Çünkü o yıllar Türk futbolu olarak orta sahayı geçemediğimiz bir dönemdi. 1994 senesi Uefa Kupası 2.turunda 2-1’lik mağlubiyetin rövanşını İngiltere de oynadık. Son saniyede attığım golle turu geçtik, İnanılmaz bir sevinçti. Ancak devre arası ekonomik şartlardan dolayı transfer yapılamadı. Harika bir kadroya sahiptik takviye yapılsaydı 94-95 sezonunu hem lig şampiyonu hem de Uefa Kupasını kaldırarak tamamlayabilirdik. Yine de o kaliteli ekibin bir parçası olarak anılmak güzel…"