Sergen Yalçın'ın esprisi gerçek oldu! Kamerun'da yaşlarıyla oynanan 62 futbolcu milli takımlardan uzaklaştırıldı

Sergen Yalçın'ın esprisi gerçek oldu! Kamerun'da yaşlarıyla oynanan 62 futbolcu milli takımlardan uzaklaştırıldı
Afrikalı futbolcuların gerçek yaşları ile oynandığı iddiaları gerçek çıktı. Kamerun Futbol Federasyonu, 62 yaşlarıyla oynandığını tespit ettiği 62 futbolcuyu milli takımlardan uzaklaştırdı.Yaş konusu Fildişi Sahili’nde...
Afrikalı futbolcuların gerçek yaşları ile oynandığı iddiaları gerçek çıktı. Kamerun Futbol Federasyonu, 62 yaşlarıyla oynandığını tespit ettiği 62 futbolcuyu milli takımlardan uzaklaştırdı.

Yaş konusu Fildişi Sahili’nde düzenlenen Afrika Kupası finalleri öncesi gündeme gelmişti. Son olarak Kamerun Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası kadrosuna davet edilen Wilfried Nathan Douala'nın yaşı tartışma konusu olmuştu. Futbolseverler, 17 yaşında olduğu belirtilen futbolcunun fotoğraflarında daha büyük göründüğü yorumlarında bulunmuş ve Victoria United takımında oynayan futbolcunun gerçek yaşının belirtilenden çok daha büyük olduğunu iddia etmişlerdi. Aday kadro açıklandıktan sonra dünya basını da "Afrika'da yaş skandalı" başlığıyla haberi duyurmuştu.

Sergen Yalçın esprisini yapmıştı

Yaşananların ardından Samuel Eto'o'nun başkanlığını yaptığı Kamerun Futbol Federasyonu, flaş bir karar aldı. Federasyon, aralarında Wilfried Nathan Douala'nın da bulunduğu 62 oyuncuyu yaş sahtekarlığı nedeniyle milli takımlardan uzaklaştırdı.

Sergen Yalçın, futbol yorumculuğu yaptığı yıllarda Afrikalı futbolcuların değiştirilen yaşlarına dikkat çekmek için “Onların 3 yıl da mağarası var” esprisini yapmış, bu espri uzun süre gündemde kalmıştı.