Serkan Özcan Cevdet Akçay'ın konuşmasına dikkat çekti: Eleştirdiğimiz için “mandacı” damgası yedik

Serkan Özcan Cevdet Akçay'ın konuşmasına dikkat çekti: Eleştirdiğimiz için “mandacı” damgası yedik
TCMB'de Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı ve Eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda başkan yardımcısı Cevdet Akçay'ın söylediklerine, "Eleştirdiğimiz...
TCMB'de Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı ve Eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda başkan yardımcısı Cevdet Akçay'ın söylediklerine, "Eleştirdiğimiz için 'mandacı' damgası yediğimiz politikaların neye mal olduğunu anlatmış!" diyerek tepki gösterdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı ve Eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın, "Fonlama maliyeti-mevduat faizi linki kopmuş. Politika faizi-enflasyon linki kopmuş. Faiz-enflasyon linki kopmuş. Faiz-kur linki kopmuş. Biz daha 7 aydır bu kopan bağlantıyı kurmaya çalışıyoruz" sözlerine sosyal medya hesabından şu şekilde cevap verdi:

"Eleştirdiğimiz için “mandacı” damgası yediğimiz politikaların neye mal olduğunu anlatmış! Merkez Bankası yetkililerinin açıkça anlattığı bu tabloya sebep olanların tamamı hesap versinler! Bu milletin yıllarını yediler!"

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ise, "Cevdet hocanın konuşması geçen sezon 40 bölüm gösterilen dizide olup bitenleri 3 dakikada anlatan yeni sezon fragmanı gibi olmuş" ifadelerini kullandı.