Akşener AKP ve CHP'yi DEM Parti üstünden eleştirdi: Birisi demokrasi diyor birisi de bebek katilinin mektubunu okutuyor

Akşener AKP ve CHP'yi DEM Parti üstünden eleştirdi: Birisi demokrasi diyor birisi de bebek katilinin mektubunu okutuyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun il teşkilatında Samsun adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.Akşener burada yaptığı konuşmada "Eskiden siyasi cinayetler mertçeydi" sözlerine açıklama getirdi. Biz ülkücüler...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun il teşkilatında Samsun adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Akşener burada yaptığı konuşmada "Eskiden siyasi cinayetler mertçeydi" sözlerine açıklama getirdi. Biz ülkücüler ve solcular olarak ayrılmıştık. Birbirimize yaptığımız düşmanlıklar nedeniyle işlediğimiz suçların mert bir şekilde olduğunu söyledim” diyen Akşener “Ses DEM’li kafalardan geldi” diyerek eleştirilere tepki verdi.

Akşener burada yaptığı konuşmada şu ifadelerini kullandı:

"Uzun bir yolculuğa çıkmıştık iki yumruk arasında sıkışmıştık. Bu kayıkçı kavgasının öznesi olmakta çıkaran ve dertlerini dinleyip çözümler üreten, seçmenin çırak çıktığı bu ucube sistemi ortadan kaldıran yeniden adaleti hukukun sağlandığı, cumhuriyet ayarlarına döndürülmüş bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktık.

Hepimiz iftiralara uğradık. Dayaklar yedik, itildik kakıldık ama buradayız. Şimdi çok zordu böyle bir sistemde var olmayı başardık.

Hür ve müstakil şekilde seçimlere girmeye karar verdik ve o andan itibaren iftiralara maruz kaldık.

Hür ve müstakil vurgusu

İngilizlerin himayesi mi ABD mangası mı? Bu tartışılır. Bir kısmı “İngilizleri bir kısmı ABD’lilerin yanında olalım” der. Bir kişi çıkar der ki “Ne İngiliz himayesi ne ABD mangası. Yıkılsa da dökülse de ben bu milletin ferasetine inanıyorum. Tek kişi kalsam dahil hür ve müstakil Türkiye’nin kurulması için canımı vermeye hazırım” der. O kişinin adı Mustafa Kemal’dir. Ona da çok şeyler denir ama o Samsun’a gelir.

Şimdi İYİ Parti’yi biz ülkeye hizmet etmek amaçlı kurduk. Seçimlere hür ve müstakil bir şekilde girmek için karar aldık. Siz ayrı çıkarsanız AKP kazanır diyorlar. AKP kazanmasın istiyorsanız Samsun’da bize oy verin kazanmasın. Dedim ki kendi kendime 1919'larımı yaşıyorum. Ben ABD mandasını da istemiyorum. Biz Türk için Türk'e göre bir davranış istiyoruz. Türk adının söylenmesinden korkulduğu bir Türkiye'de ve bebek katillinin Meclis'te övüldüğü bir Türkiye'de andımızın yasaklandığı bir Türkiye'de neden rahatsız oldular biliyor musunuz? "Varlığım Türk varlığına armağan olsun"dan rahatsız oldular. İYİ Parti Atatürk'ün arkasından gidenlerdir. Biz özü başımıza manda ve himayeyi reddederek hem AKP'nin hem CHPnin kulaklarını çekecek olan seçmenimizin teveccühü ile pek çok yerde belediyeleri almaya varız.

Arkadan işlenen cinayetler tartışması

Geçen gün Sinan Ateş'in kızının nasıl bir çile çektiğini anlattım.

Bir devleri yönetenlerin bu yaştaki bir çocuğun babasının torbacılar tarafından şehit edilip ondan sonra da kulak üstüne yatılmasının kabul edilmeyeceğini ve hukuka sığmayacağını ve devletin bir görevi olduğunu hatırlattım. Namertlik dedim. Orada bir şey dedim Biz 70’li yılların gençleriydik ülkücüler ve solcular olarak ayrılmıştık. Keşke olmasaydı ama o tür birbirimize yaptığımız düşmanlıklar nedeniyle işlediğimiz suçların mert bir şekilde açık ve net olduğunu söyledim. O gün bizler korkmazdık dedim.

Bugünün Türkiye’sinde ise sırtından ne geleceği belirsin bir işin namertlik olduğunu söyledim. Ses DEM’li kafalardan geldi. Benim için şereftir ama beni suçlayanların her türlü namertliği yapan, namertler şebekesi olan PKK’nın yaptığı namertlikleri suçlamadıklarını biliyoruz. Siz namertsiniz. Naz bebeyi öldürttünüz, Fırat’ı şehit ettiniz, Eren Bülbül’ü Fethi Sekin’i Aybüke öğretmeni şehit ettiniz. Pişmanlık duymadınız. O emri veren bebek katilini övdünüz size ne yapıyorsun ulan diyen olmadı. Ben diyeceğim. Bu ülkede bebek katilinin ve namert şebekesinin övüldüğü bir Meclis olamaz. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? Aynı 1919’daki İngiliz ve ABD mandacılığı.

Biz birere ayna görevi üstelendik. Birisi demokrasi diyor birisi de bebek katilinin mektubunu okutuyor. Bunları değil de emeklileri konuşmak isterdim.

Ben yıllarca Şehit ailelerini korumak için vakıf yönettim. Sayın Çiller'e saygı sunarım o vakıfa siyaseti sokmadı. Şu an şehit ailelerini koruyan bir merci yok. Çünkü her şey bir kişinin iki dudağı arasında. Bir insan her yere yetemez. Burada anlatmaya çalıştığım şey bu bir sistem sorunudur."

Samsun adayları açıklandı

Akşener'in konuşmasından sonra İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İmren Nilay Tüfekçi olduğu duyuruldu. Tüfekçi İYİ Parti'de GİK üyesi ve Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevindeydi.

Ayrıntılar geliyor...