Ali Mahir Başarır: Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil!

Ali Mahir Başarır: Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın Erdoğan için söylediği, “Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” sözleri büyük tepki toplamıştı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın bir televizyon programında, “Erdoğan’ın Özgür Özel’le Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu uzaklaştırmak ve Özel’le yarışmak istediği için görüştüğü değerlendirmeleri yapıldı. Böyle yorumlamak mümkün mü?” sorusuna Başarır “Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” deyince büyük tepki toplamıştı.

Başarır, gündeme gelen söylemlerle ilgili Nagehan Alçı'ya konuştu. Başarır, "Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil, böyle tartışmalara girmek sadece bizi yıpratır" diyerek yapılan eleştirilere en az 3 yılı olan seçimler için bir adaylık geriliminden CHP'nin zararlı çıkarcağını belirtti.

Nagehan Alçı'nın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu kıyaslamalarının başlamasına ilişkin Başarır, “Dünden beri yazılanlara bakıyorum, bu nedir anlamadım Nagehan. Sorulan soru karşısında bir grup başkanvekili olarak başka nasıl cevap verebilirdim ki?” dedi.

Peki neden böyle tepkiler oluştu? Beklemiyor muydun? deyince şunları söyledi:

“Bu komplocu ve saldırgan anlayış ne Türkiye’yi ne CHP’yi iyi bir yere götürmez. Birincisi Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil. 49 yaşında genç bir siyasetçi. 1977’den beri CHP’ye en büyük başarıyı getirmiş olan genel başkan.

İkincisi şu anda böyle tartışmalara girmek sadece bizi yıpratır, kaldı ki ben bütünleştirici konuşuyorum, söylediklerimin tümüne baksınlar. Ekrem Başkan’la ilgili de Mansur Başkan’la ilgili de sözlerim kayıtlarda duruyor.

Üçüncüsü sosyal medyadaki trol orduları siyaseti enfekte ediyor. Biz bundan şikayet etmiyor muyduk? Bakıyorum bana saldıranların çoğu bot hesaplar.”

MYK'da bir araya gelecekler

Ali Mahir Başarır dün bu konuşmayı yaptığımız sırada henüz Genel Başkanı Özgür Özel ile fırtına koparan sözleri ile ilgili konuşmamıştı. Ancak bugün partide MYK toplantısı var. Orada bir araya geleceklermiş.

“Ne der bu yazılanlara ve konuşulanlara” diye sorunca “Böyle şeylere takılmaz Özgür Bey. Önüne bakar, aynı kararlılıkla ve motivasyonla devam eder” cevabını verdi.

2023'ün yarattığı travma

Özgür Özel takılmaz ancak CHP çevreleri içinde takılanlar var ve belli ki önümüzdeki süreçte parti içi güç dengeleri tartışma yaratan bir başlık olacak.

Ben ne Özel’in ne İmamoğlu’nun ne de Yavaş’ın böyle bir çekişmeye gireceğini ya da şu aşamada bir rekabet içinde olacağını sanmıyorum ancak belli ki 2023 deneyiminin yarattığı travma ve hayal kırıklığı belli noktalarda aşırı alınganlığı artırmış ve tarafları keskinleştirmiş.

Bence mayıs seçimlerinde muhalefete en büyük zararı iç muhalefet vermişti, üstelik orada aynı blok olsa da partiler arası bir mücadele vardı, şimdi yeniden daha en az 3 yılı olan seçimler için bir adaylık gerilimi baş gösterirse bundan yine CHP zararlı çıkar.