Babacan'dan iktidara Kanal İstanbul çağrısı: Milyarlarca doları depreme harcayın

Babacan'dan iktidara Kanal İstanbul çağrısı: Milyarlarca doları depreme harcayın
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın Kanal İstanbul ısrarına sert sözlerle karşı çıktı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın Kanal İstanbul ısrarına sert sözlerle karşı çıktı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Babacan, projeye ayrılması planlanan milyarlarca doların İstanbul’un depreme hazırlığı ve afet yönetimi için kullanılması gerektiğini belirtti.

Kanal İstanbul’un İstanbul’a fayda değil, felaket getireceğini savunan Babacan, "İstanbullular güvenli bir şehirde yaşamak istiyor" diyerek hükümeti bir kez daha uyardı:
“Garabet projeyi bir daha açılmamak üzere rafa kaldırın.”

“Kanal, İstanbul’u felaket anlarında ulaşılması zor bir ada haline getirecek”

Babacan, Kanal İstanbul’un inşa edilmesi halinde şehrin Avrupa yakasının adaya dönüşeceğini, bu adanın sadece sınırlı sayıda köprüyle ana karaya bağlanacağını hatırlattı.
“Deprem ya da savaş gibi acil durumlarda, bu adaya ulaşmak ya da tahliye etmek neredeyse imkânsız hale gelecek” diyen Babacan, nüfus yoğunluğunun en hassas bölgelerinden biri olan Küçükçekmece-Marmara hattına böyle bir projeyi yapmanın, insan hayatını hiçe saymak anlamına geldiğini vurguladı.

“İstanbullular her sarsıntıda endişeyle uyanmak istemiyor”

Kanal İstanbul’un sadece maliyetli değil, aynı zamanda şehir üzerindeki baskıyı artıracak bir proje olduğuna dikkat çeken Babacan, şu ifadeleri kullandı:
“Bu kadim kente ve onun insanlarına daha fazla yük bindirmeyin. İstanbulluların tek istediği şey güven içinde yaşamak. Her sarsıntıda sevdikleri adına endişelenmemek.”

Babacan, projenin rafa kaldırılmasını talep ederek, “Depreme dayanıklı şehirler için kaynak harcayın, İstanbul’un yarınlarıyla oynamayın” çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar