Cumhur İttifakı’na DEM Parti katılırsa ne olur: AKP’lilerin oy hesabına yanıtı Dilipak verdi
Gazete Pencere- PKK, 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 12. Kongresi'nin ardından silahlı mücadelenin sona erdiğini ve örgütün kendisini feshettiğini duyurdu.
Açıklamada, “Önder Apo’nun çağrısı doğrultusunda, örgütsel yapımızı sonlandırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
PKK’nın fesih kararından sonra eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, DEM Parti’nin Cumhur İttifakı bileşeni olabileceğini öne sürdü. AKP’li Tayyar “DEM'in Cumhur İttifakı'nın yeni bileşeni olma ihtimali yüksektir” dedi.
AKP’li Şamil Tayyar’ın sözlerinden sonra AKP’liler sosyal medyada oy hesabı yapmaya başladı. Anketler üzerinden AKP, MHP ve DEM Parti’nin oyları toplanıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın alabileceği oy hesaplandı.
AKP’lilere yanıt muhafazakar yazar Abdurrahman Dilipak’tan geldi.
Oy hesabı yapmaya çalışan AKP’lilere Dilipak “Evdeki hesap çarşıya uymaz. Siyasette her zaman 30+10+10=50 etmez, bazen üçünün toplamı 40 bile etmeyebilir” diye yanıt verdi.
Kaynak:Haber Merkezi