Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Merkezi'nde: 31 Mart bizim için bizim bitiş değil, dönüm noktasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Merkezi'nde: 31 Mart bizim için bizim bitiş değil, dönüm noktasıdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde AKP'lilere seslendi. Erdoğan, kazanan adayları kutladığını belirterek, "Biz de partimizin ortamlarında 31 Mart seçimlerinin öz eleştirilerini yapacağız. Ülkemiz...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde AKP'lilere seslendi. Erdoğan, kazanan adayları kutladığını belirterek, "Biz de partimizin ortamlarında 31 Mart seçimlerinin öz eleştirilerini yapacağız. Ülkemiz genelinde mahalli idarelerde gerileme yaşadığımız görünüyor. Sebepleri masaya yatırıp, gerekli müdahalelerde bulunacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde AKP'lilere seslendi. Konuşmasında partisinin irtifa kaybı yaşadığını, sorunları yarından itibaren masaya yatıracaklarını ifade etti. Ekonomiye ilişkin de yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmesine yönelik adımların meyve vereceğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Değerli yol arkadaşlarım, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Tüm Türkiye'yi her bir ferdini saygıyla selamlıyorum. Desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum, sizler gibi vefakar yol arkadaşlarım olduğu için Rabbime hamd ediyorum.

Kardeşlerim mahalli idareler seçimlerini münferit bazı vakalar haricinde seçim atmosferine gölge düşürecek hiçbir hadise yaratmadı. Bölücü örgütün kölelerinin baskın ve hakaretlerine şahit olduk. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet uyarısını sandık aracılığı ile ifade eder.

Dik duracağız, dikleşmeyeceği. 31 Mart bizim için bizim bitiş değil, dönüm noktasıdır. Seçimin galibi öncelikle demokrasidir, milli iradedir. Hangi siyasi görüş olursa olsun kazananı demokrasi olmuştur. Bugün AK Parti ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerle birlikte, sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır.

Ben de deliler gibi aşığım size. Bu yolda beraber yürüyeceğiz, buradan siyasi parti fark etmeksizin iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Belki de şimdi sahura evde dertleşeceksiniz. Yarından itibaren yola revan olacaksınız. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. mücadelemizdir. Başardık, bundan sonra da başarmaya devam edeceğiz.

İstediğimiz umduğumuz neticeyi alamadık. Her olanda bir hayır vardır. Buradan bizi muhabbetle bağrına basan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Cumhur İttifakı'nda beraber hareket ettiğimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye aynı şekilde şükranlarımı sunuyorum.

Her zaman demokrasinin, milli iradenin, sandığın yanında yer aldım. Bugün de aynı şekilde hareket ediyorum. Şimdiye kadar milletimizin takdirini kabul  etmekten geri durmadık. Şimdiye kadar seçilen her adayı ayrı ayrı kutluyorum.

Sandıklar kapanmış millet son sözünü söylemiş kararını vermiştir. YSK önümüzdeki günlerde son seçimleri açıklayacaktır. Biz de partimizin ortamlarında 31 Mart seçimlerinin öz eleştirilerini yapacağız. Ülkemiz genelinde mahalli idarelerde gerileme yaşadığımız görünüyor. Sebepleri masaya yatırıp, gerekli müdahalelerde bulunacağız.

Eksiklerimizi bir sonraki seçimlere kadar gidereceğiz, hatalarımızı telafi edeceğiz. Geçen sene bu zamanlar başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık kapanmıştır. Seçim maratonunun bugün itibarıyla kapanması büyük kazançtır.

Ekonomideki sıkıntılarımızın giderilmesi başta olmak üzere ülkemizin baş sorunlarınla daha fazla ilgileneceğiz. OVP bugüne kadar kararlılıkla uygulanıyor.

Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi politikasının sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren almaya başlayacağız. Güney sınırlarımızın ötesinde bir teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ'nün son kalıntılarını da silmeye devam edeceğiz. Küresel barışı, sürdürmeye devam edeceğiz.

Sadece bir telefon işte sizleri buraya topladı. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırmak için durmadan dinlenmeden çalışacağız. Gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız. Son 21 yıldır nasıl icraatlarımızla projelerimizle konuştuysak bundan sonra da aynı şekilde koşturacağız.