Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Çiçek: Bu görüşmeler mevsimlik olmamalı devam etmeli

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Erdoğan ve Özel'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmeyi değerlendirdi.

Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ilk ziyaret olacak. Erdoğan en son, 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

Çiçek, görüşmeye ilişkin şunları dile getirdi:

"Bu görüşmeler mevsimlik olmamalı devam etmeli. Hans ile görüşüyoruz da Hasanla neden görüşemiyoruz. Sandalyeye tokalaşmaya takılıyoruz, önemli olan görüşmenin kendisi. Karşılıklı ev ziyaretleri yapabilir, her hafta olmayabilir ama aylık olabilir.

Partilerde ikinci derecede sorumluluk taşıyan kişiler var, bu arkadaşlarımız daha yakın ilişkiler kurabilirler. Güneş tutulması gibi senede bir defa görüşmek topluma huzur getirmez. Görüşmelerin devamı gelmeli ki siyasete güven gelsin."

Cemil Çiçek kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Çiçek, Anavatan Partisinin (ANAP) kurucu üyeleri arasında yer aldı. İlk defa 1987 Türkiye genel seçimlerinde Yozgat milletvekili olarak meclise girdi. Turgut Özal tarafından 1987 yılında kurulan 46. Türkiye Hükûmetinde aileden sorumlu devlet bakanı olarak yer aldı.

Adalet bakanı (2002-2007)

Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisine katıldı. 3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar milletvekili olan Çiçek; 58 ve 59. Türkiye Cumhuriyeti hükûmetlerinde adalet bakanı olarak görev yaptı. 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetinde hükûmet sözcülüğü yaptı.

Başbakan yardımcısı (2007- 2011)

60. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetinde devlet bakanı ve başbakan yardımcılığı görevine getirildi.

TBMM başkanlığı (2011 - 2015)

24. dönemde Ankara milletvekili seçilerek tekrar meclise giren Çiçek, 30 Haziran 2011'de AK Parti tarafından meclis başkanlığı için aday gösterildi.[ 4 Temmuz 2011'de yapılan başkanlık seçiminin üçüncü turunda 375 milletvekilinden 322'sinin oyunu alarak TBMM'nin 25. başkanı oldu