Eşit temsil diyen Özgür Özel'in 'Baba evi' dili eleştiri konusu oldu

Eşit temsil diyen Özgür Özel'in 'Baba evi' dili eleştiri konusu oldu
CHP'yi 'Baba evi' olarak nitelendiren Özgür Özel'i "eşit temsil" ilkesine aykırı dil kullandığı için eleştiren feminist avukat Hülya Gülbahar'a yanıt veren Özel "Baba evi" tanımlaması, partimizin kurucusu Atatürk olduğundan,...

CHP'yi 'Baba evi' olarak nitelendiren Özgür Özel'i "eşit temsil" ilkesine aykırı dil kullandığı için eleştiren feminist avukat Hülya Gülbahar'a yanıt veren Özel "Baba evi" tanımlaması, partimizin kurucusu Atatürk olduğundan, partimiz Atatürk'ün partisi olduğundan yapılmaktadır" dedi.

Genel başkan seçildikten sonra partisinin ilk grup toplantısında CHP'yi 'Baba evi' olarak nitelendiren Özgür Özel'e, kadın hakları alanında uzun yıllardır mücadele veren, Türk Ceza Kanunu'nun kadınlar lehine yeniden düzenlenmesinde aktif rol olan avukat Hülya Gülbahar "Özgür Özel ve Deniz Yücel üst üste CHP'yi "Baba evi, baba ocağı" olarak tanımlıyor. 'Eşit temsil'den söz edilirken bu söylem eşitliğe aykırı ve partiyi erkeklerin partisi ilan eden bir söylem. En kısa sürece değiştirilmesi gerekmez mi?" dedi.

Hülya Gülbahar'ın tweet'inde etiketlediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Baba evi tanımlaması, partimizin kurucusu Atatürk olduğundan, partimiz Atatürk'ün partisi olduğundan yapılmaktadır. Maksadımız partiyi erkeklerin partisi yapmak asla değildir. Biz, partimizi gençleştirmek ve daha fazla kadının siyasete katılmasını sağlamak için bu yola çıktık" yanıtını verdi.

Özel şöyle dedi:

"Eşit temsil konusunda çok hassasız. Bu nedenle açıkladığımız gölge kabinenin yarısı kadın, yarısı erkek. "Baba evi" tanımlaması, partimizin kurucusu Atatürk olduğundan, partimiz Atatürk'ün partisi olduğundan yapılmaktadır. Bu tanımlamamız, "Partimizin tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kayıtlı" ifadesiyle bitmektedir. Maksadımız partiyi erkeklerin partisi yapmak asla değildir. Biz, partimizi gençleştirmek ve daha fazla kadının siyasete katılmasını sağlamak için bu yola çıktık."