Fuat Uğur'dan tepki çeken başlık: 'Sünni İmamoğlu, Alevileri tasfiye ederek CHP’yi nereye sürüklüyor'

Fuat Uğur'dan tepki çeken başlık: 'Sünni İmamoğlu, Alevileri tasfiye ederek CHP’yi nereye sürüklüyor'
TV100 yazarı Fuat Uğur CHP’den Alevilerin tasfiye edildiğini anlattığı bir yazı kaleme aldı. Uğur, “Sünni İmamoğlu” Alevileri tasfiye ederek CHP’yi nereye sürüklüyor?” başlıklı yazısında Battal İlgezdi’nin söylemlerini...
TV100 yazarı Fuat Uğur CHP’den Alevilerin tasfiye edildiğini anlattığı bir yazı kaleme aldı. Uğur, “Sünni İmamoğlu” Alevileri tasfiye ederek CHP’yi nereye sürüklüyor?” başlıklı yazısında Battal İlgezdi’nin söylemlerini hatırlattı.

Uğur, Kılıçdaroğlu’nun partiyi Alevi kadrolara teslim ettiğini yeni Genel Başkan Özel’in ise bu kadroları temizlediği iddia etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bugün yaptığı söyleşide bu eleştirilere cevap vermişti.

İstanbul İl Başkanlığı seçimleri

Fuat Uğur, bugün TV100'de yazdığı yazısında İstanbul CHP İl Başkanlığı seçimlerinde Canan Kaftancıoğlu sonrasında Cemal Canbolat’ın kaybettiğini ve İmamoğlu’nun destekçisi Özgür Çelik’in seçildiğini yazan Uğur, Çelik’in Alevi olduğunu atladı.

Bu seçimi “Evet, öyle görünüyor ki CHP Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partide hâkim kılınan Alevi kadrolardan arındırılıyor teker teker” sözleriyle yorumlayan Uğur yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İmamoğlu’nun amacı partide “Kendi hakimiyetine tehdit olarak gördüğü tüm Alevileri” tasfiye etmek. Onursal Adıgüzel örneğinde hatırlattığım gibi asimile Aleviler ve biat edenlerle Kemal Kılıçdaroğlu ile olmayanlar bu kıyımdan azade. Hatta Kürtler de aynı potada. Dar çevresine “Gitsinler DEM’de siyaset yapsınlar” dediği söyleniyor.”

Ancak CHP yönetimi ise içinde Alevilerin kadrolarının koruduğunu ifade ediyor. Partiden yapılan itirazlarda CHP İstanbul İl Başkanı Çelik dahil yetkili organlarda Aleviler hala partide yer aldığı belirtiliyor.

Özgür Özel tepki göstermişti

Sözcü'ye konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu tartışmalara yanıt vermişti. Çok sayıda Alevi aday gösterdiklerini belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Battal Başkan, uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntüyle - ki bunu anlıyorum - meseleyi nesnel ve tarafsız değil, öznel bir yerden değerlendirmiş. 900 aday açıkladık. Çok sayıda Alevi aday gösterdik. Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini görmüş? Böyle bir şey yok. Aksine kaygı ve endişeye sebebiyet vermeyecek listeler var. Ne Alevinin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok. Kendisi “Ben aday gösterilmedim” deyip bunun üzerinden değerlendirme yapmış. Birkaç gün sonra o değerlendirmelerden pişmanlık duyacağını düşünüyorum."

Fuat Uğur’un yazısına ise sosyal medyada tepkiler geliyor. Yazınını başlığında kullanılan ifadelerin mezhepsel ayrımcılığa neden olduğu eleştirileri yapılırken TV100’e de tepkiler var.

 

Uğur'un yazısının tamamı için tıklayınız