Sabah Gazetesi Berat Albayrak'ı hatırladı: Vizyoner

Sabah Gazetesi Berat Albayrak'ı hatırladı: Vizyoner
Seçim yenilgisi sonrası özellikle emekli maaşları konusunda oklar Mehmet Şimşek'e dönmüşken Sabah Berat Albayrak haberi yayınladı

Gazete Pencere Haber Merkezi

31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından 22 yıllık iktidarları boyunca ilk kez seçimlerde ikinci sıraya gerileyen AKP’de yapılması beklenen olası değişiklikler ile ilgili kulisler gelmeye devam ediyor.

Seçim sonrası yapılan sokak röportajları da dahil bir çok AKP’li seçim yenilgisinin faturasını ekonominin başında bulunan isim Mehmet Şimşek’e çıkartırken Şimşek’in görevden alınması gerektiğini ifade ediyor.

Özellikle emekli maaşında taleplerin karşılanmaması ve seçim ekonomisi tartışmalarında Şimşek'in Erdoğan'ı engellediği şeklinde yorumlar bu çıkarımlara neden oluyor.

AKP içinde yaşanan bu tartışmalar sosyal medyanın yanı sıra iktidara yakın gazete ve kanallarda da sürdürülüyor.

Bunu son örneklerinden biri de bugün yaşandı.

Şimşek hedefteyken Sabah Gazetesi bugün ilginç bir haber yayınladı.

Önceki Hazne ve Maliye Bakanları’ndan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yer aldığı haberde Albayrak’ın vizyonu övülürken doğalgaz konusunda yaşanan ilerlemeden bahsediliyor.

Barış Şimşek imzalı haberde “Milli Enerji ve Maden Politikası'nın mimarı Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde Türkiye ilk kez sondaj gemisi sahibi olurken, Fatih'in Karadeniz'de keşfettiği doğalgaz 12 aydır evleri ısıtıyor.” İfadeleri kullanıldı.

Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde bizzat Erdoğan’ın talimatıyla ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ adı altında bir dizi ekonomi programı işleme geçirilmiş ve politika faizleri düşürülmüştü. Bunun da bir sonucu olarak kurda dalgalanmalar yaşanmış Merkez Bankası bu dalgalanmaların önüne geçmiş için rezervlerini tüketmiş ve bunun faturası olarak enflasyon canavarı tekrar canlanmıştı.

Albayrak bu kötü gidişatın ardından Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuştu. Muhalefet Erdoğan’ın damadı da olan Albayrak’ı görevde bulunduğu sürece ağır eleştirilere maruz bırakmıştı.