İmamoğlu Erdoğan'ı hedefe aldı: Sarayına hiç girmeyeceğim

İmamoğlu Erdoğan'ı hedefe aldı: Sarayına hiç girmeyeceğim
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ı hedef alarak “Sarayına hiç girmeyeceğim. Siyasetin kirli sayfalarını açmaya çalıştıkça kötü yönettikleri ülkenin ekonomisini suratlarına vurmaya...
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ı hedef alarak “Sarayına hiç girmeyeceğim. Siyasetin kirli sayfalarını açmaya çalıştıkça kötü yönettikleri ülkenin ekonomisini suratlarına vurmaya devam edeceğim” dedi

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da halk buluşmasında konuştu.

Ekrem İmamoğlu burada yaptığı konuşmasında hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Hiçbir zaman bize oy vermezseniz gününüzü görürsünüz demedik. Meseleyi oy veren vermeyene indirgemedik, yapmayacağız. Ben Ekrem olarak bu ayrımcılığı yapamam. Benim rahmetli dedem Adalet Partili idi, amcam Milliyetçi Hareket'tendi. Bütün dayılarım CHP'liydi. Böyle bir ailede büyüdüm. Kimse birbirine vatan haini, kötü demedi, kavga etmedi. İktidar şuna evrildi; bendensen varsın, değilsen bertarafsın. Yani tarafını seç diyor. Eninde sonunda millet sana gününü gösterir.

Sarayına girmeyeceğim

Kaç yıl önce mültecilere 40 milyon harcadım dedi, o yük olmadı. O günden bugüne 4 yıl geçti daha ne harcadı bilmiyoruz. Bütçeye yük o kadar şey var ki. Sarayına hiç girmeyeceğim. Siyasetin kirli sayfalarını açmaya çalıştıkça kötü yönettikleri ülkenin ekonomisini, mülteci sorununu suratlarına vurmaya devam edeceğim. Bütçe kimin? Bu ülkenin emeklisinin, işçisinin, çocuğunun, kadının, gencinin, annesinin... Eğer sen milletine sırtını dönersen ne hissettiklerini anlayamazsın. Örneğin; kur korumalı mevduatla kasadan çıkanları anlatırım burada saatler alır. Bu zihniyetin bu aklın seçimde oy için her şey mübahtır diyen aklın bu topraklardan sökülüp atılması lazım. Bu hükümetin ettiği tarihi laflardan biri her meydanda hatırlatacağım. 0-4 yaş arası çocuğu olan annelerimize anne kart vereceğim dedim. 650 bin annemiz o kartı cebinde taşıyor. Peki ben bunu 2019'da vaat ettiğimizde ne dedi? Kimin parasını kime veriyorsun dedi. Zihniyeti biz değiştiriyoruz. Milletin parasını millete veriyoruz kardeşim.

Allah ıslah etsin

İstanbul, bu memleket onun zannediyor. Bütçedeki paralar onun zannediyor. Bakın, o bakımdan milletin parasını millete veriyorum dedim. Veririz, vermeye de devam ederiz. Yeter ki aklın, kalbin milletinde olsun. millete vereceğin her kuruşun onun hakkı olduğuna inan verirsin. Milletine vereceği her kuruşu yük olarak gören anlayışı Allah ıslah etsin."

Benden değil, sizden korkuyor. Belediyeyi bana vermezsen hizmet gelmez diyor. Hatay'da, Ordu'da dedi. Şimdi İstanbul'da diyecek. Sizi tehdit ediyor ya neden biliyor musunuz? Sizden korkuyor, milletinden korkuyor."