İran merkezli banka kapatıldı: Erbakan'dan dikkat çeken tepki
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ABD'nin yaptırım listesinde bulunan İran merkezli bankanın İstanbul'daki şubesinin faaliyet izninin kaldırılmasına tepki gösterdi. Erbakan, "Dış güçler bir talepte bulununca en önde koşuyorsunuz" dedi.
GAZETE PENCERE - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İran merkezli Bank Mellat'ın Türkiye'de lisansının iptal edilmesine tepki gösterdi.
Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşlarımız fon adı altında borsada adeta dolandırılırken yoksunuz, Amerika istedi diye Bank Mellat’ın lisansını bir gecede iptal etmekte şampiyonsunuz. Üre gübre fiyatları almış başını giderken, dünyanın en büyük üre üreticilerinden İran ile ticareti daha da zorlaştıracak, maliyeti artıracak bu kararın Türkiye'nin menfaatine bir tek olumlu tarafı var mı? Kendi çiftçisini, kendi üreticisini yabancının talimatına kurban etmek hangi akla hizmettir. Dış güçler bir talepte bulununca en önde koşuyorsunuz, kendi vatandaşınız feryat ettiğinde duymuyorsunuz. Böyle yönetim olmaz. İş başa düştü."
NE OLMUŞTU?
BDDK, İran merkezli Bank Mellat’ın İstanbul Türkiye Merkez Şubesi’nin faaliyet iznini kaldırmıştı. Banka ABD'nin yaptırım listesinde yer alıyor.
BDDK, İran bankası Bank Mellat'ın Türkiye'deki faaliyet iznini kaldırdı
Kaynak:Haber Merkezi