MASAK'tan fenomenlere ağır darbe: 92 milyar liralık mal varlığına el koyuldu

MASAK'tan fenomenlere ağır darbe: 92 milyar liralık mal varlığına el koyuldu
Dilan Polat'ın mal varlıklarına el konulup tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle birlikte diğer sosyal medya fenomenleri hakkında da soruşturmalar genişletildi. MASAK tarafından yapılan incelemeler sonucu fenomenlere ait 92 milyar...
Dilan Polat'ın mal varlıklarına el konulup tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle birlikte diğer sosyal medya fenomenleri hakkında da soruşturmalar genişletildi. MASAK tarafından yapılan incelemeler sonucu fenomenlere ait 92 milyar liralık mal varlığına el konulduğu bildirildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin büyük ses getirmesinin ardından diğer sosyal medya fenomenlerine de soruşturmalar başlatılmıştı.

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi ağır suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat hâlâ cezaevinde kalırken gözler diğer sosyal medya fenomenlerine çevrildi.

Dilan Polat'ın geçmiş dönemde "Fenomenlerin Rönesans Tablosu" ifadesiyle paylaştığı karede yer alan tüm isimlerin mal varlıklarına ise MASAK tarafından inceleme başlatıldı ve birçok kişinin mal varlığına el konuldu.

92 milyonluk mal varlığına el konuldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MASAK incelemesinden sonra bazı fenomenlerin toplamda 92 milyar liralık mal varlığına el konulduğunu açıkladı. Yerlikaya, "bizim insanımıza eziyet edip, malından mülkünden haksız yere el koyduğu ve biz bunu çökerttik adalete teslim ettik. Anahtarını onlardan aldıysak, biz de bunu kahraman polisimize trafik devriyesi yapalım dedik" ifadelerini kullandı.