AKP'nin Eskişehir adayı Hatipoğlu'ndan gazetecilere maaş vaadi: Hepinize asgari ücret vereceğiz

AKP'nin Eskişehir adayı Hatipoğlu'ndan gazetecilere maaş vaadi: Hepinize asgari ücret vereceğiz
AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, "Seçimleri kazanırsak tüm basın mensuplarına belediye şirketlerinden bir asgari ücret vereceğiz" dedi.  Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca...
AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, "Seçimleri kazanırsak tüm basın mensuplarına belediye şirketlerinden bir asgari ücret vereceğiz" dedi.  Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise, "Hatipoğlu'nun açıklamasını rüşvet vaadi olarak değerlendiriyoruz" açıklaması yaptı. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelen AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu,  seçimi kazanması durumunda basın mensuplarına bir asgari ücret vereceğini söyledi.

Hatipoğlu, “Eğer büyükşehir belediye başkanı olursam büyük bir destek vereceğim yerel basına. Belediyemizde oluşturduğumuz bazı komisyonlarda belediyemizin ve Eskişehir’imizin lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. O dönem için asgari ücret neyse tüm basın mensuplarımıza belediye imkanlarından, belediye şirketlerinden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücrette belediye olarak biz vereceğiz. Ve bu konuda yerel basınımızı destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerden kınama

 

Hatipoğlu'nun bu sözlerine Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nden (EGC) tepki geldi.

EGC'den yapılan açıklamada, "Bir belediye başkan adayının basın kuruluşlarına destek vermek istemesi normal ancak çalışanlara rüşvet gibi vaat doğru değildir. Bir süre gazete sahipliği yapan Hatipoğlu'nun bu vaadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde söylemesi gazetecileri incitmiştir. Hatipoglu'nun bu vaadini bir rüşvet vaadi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz" denildi.