Deniz Yücel'den 'Haluk Levent' açıklaması: Kurumsal adaylık teklifi yapılmadı

Deniz Yücel'den 'Haluk Levent' açıklaması: Kurumsal adaylık teklifi yapılmadı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel partisinin MYK ve PM gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Haluk Levent'in adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada "Hatay konusu gündemimize gelmedi. Haluk...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel partisinin MYK ve PM gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Haluk Levent'in adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada "Hatay konusu gündemimize gelmedi. Haluk Levent'e kurumsal düzeyde teklif olmadı" dedi.

CHP, aday belirleme gündemli ilk MYK toplantısını sonlandırarak Parti Meclisi toplantısına geçti. 100’e yakın adayın PM’ye önerilmesi kararlaştırıldı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise PM toplantısı devam ederken kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Yücel'in konuşmasından satır başları şöyle:

Erdoğan Hatay'da itiraf etti. Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış ve en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay'ı nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet 21. yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi. Bir yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi; söylediğini yedide birini yaptı.

"Özhaseki hiç mi insanlık öğrenmedin?"

Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Deprem bölgesine harcanmadığı kesin. Özhaseki'ye 'Depremde evimiz yıkıldı ama iyi oldu, villamız oldu' diyorlarmış. Ya sen nasıl bir insansın? Hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü. Bakan Özhaseki kalkmış depremzedeler 'oh deprem oldu ne iyi oldu villa sahibi olduk' diye seviniyorlar diyor.

Çağlayan Adliyesi saldırısında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesine sabır ve Allah'tan rahmet diliyorum. terörü lanetliyorum. Teröristleri etkisiz hale getiren emniyet görevlilerimize de şükranlarım sunuyorum. Terörün huzurumuzu ve birliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Fakat huzurumuzu bozmaya çalışan sadece terör değil, terör kadar tehlikeli olan AKP hükümeti ve yancısı MHP'dir. Erdoğan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul'daki terör saldırısını CHP'ye bağlama şuursuzluğunda bulundular. Bu bizi şaşırtmadı. her seçim önü olduğu gibi adil ve eşit bir yarışı göze alamayan iktidar ve yancıları iftira atmaya başladı.

"Siz önce Sinan Ateş cinayetinin hesabını verin"

Bu hain saldırıyı CHP'li belediyelerle ölçüştürmeye kalkışmak kişiliksiz, şerefsizlik ve alçaklıktır.

Milliyetçilik duygusuyla siyaseten var oldunuz. Sizin safınız Gaffar Okan'ın katillerinin safıdır. Siz Önce Sinan Ateş cinayetinin hesabını verin.

Sayın Bahçeli bir rekabetten nasıl bir sinsi plan çıkardı bilemiyoruz ama sinsilik deyince bu ülkedeki tek adresin kendisi olduğunu biliyoruz.

"Bakan Ersoy'un teşvikli projesi derhal durdurulmalı"

2022'de yoksulluk yardımı alan hane sayısı 4,5 milyona kişi sayısı 18 milyona çıktı. Bakan Ersoy'yun devletten aldığı teşvik tutarı ise 4,5 milyar lirayı bulmuş. Erdoğan'ın teşvikli bakanı ülkenin tarihi ve kültürel mirasını değil kendi mirasını korumaya yeltenmiş. Bakanın teşvikli otel projesi derhal durdurulmalıdır.

"Haluk Levent'e kurumsal teklif yapılmadı"

PM ve MYK'da Lütfü Savaş ve Haluk Levent konusu gündeme gelmedi. Haluk Levent'e kurumsal düzeyde teklif olmadı. TİP'in Hatay çağrısına ilişkin bir karar alınırsa bunu kamuoyuyla paylaşırız.

CHP grup toplantısı iptal edildi

Öte yandan yarın yapılması planlanan CHP grup toplantısı, aday belirleme çalışmasının uzayacağı gerekçesiyle iptal edildi.