Haliç’te kürek yarışı: Şampiyona 100 bin dolar ödül

İstanbul, eylülde uluslararası kürek yarışlarına ev sahipliği yapacak. 11-13 Eylül’de Haliç’te düzenlenecek Tersane Istanbul Rowing Cup’ta toplam 250 bin dolar ödül dağıtılacak; Coastal Race şampiyonu 100 bin dolar kazanacak.

Haliç’te kürek yarışı: Şampiyona 100 bin dolar ödül

GAZETE PENCERE- Haliç’in tarihi kıyıları, eylül ayında Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen kürekçileri buluşturacak. DenizBank Tersane Istanbul Rowing Cup, 11-13 Eylül tarihleri arasında ikinci kez düzenlenecek. Organizasyonda sporcular hem derece hem de toplam 250 bin dolarlık ödül için mücadele edecek.

Yarışları uluslararası kürek dünyasının üst düzey yöneticileri de İstanbul’dan takip edecek. Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Asuncion Rosario Loriente Perez ile Dünya Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Vincent Gaillard organizasyon için Haliç’te olacak.

BİRİNCİYE 100 BİN DOLAR

Organizasyonun en yüksek ödülü Coastal Race kategorisinde verilecek. Yarışı birinci tamamlayan takım 100 bin dolar, ikinci 50 bin dolar, üçüncü ise 25 bin dolar kazanacak.

Club Race kategorisinde şampiyonluk ödülü 40 bin dolar olarak belirlendi. İkinci takım 25 bin, üçüncü takım ise 10 bin dolar ödülün sahibi olacak. Böylece 250 bin dolarlık toplam ödül havuzunun yüzde 70’i Coastal Race, yüzde 30’u Club Race için ayrılacak. Corporate Race’te yarışan ekipler için ise Rixos otellerinde konaklama ödülleri verilecek. Sporcu kayıtları 4 Eylül 2026 tarihine kadar devam edecek.

1787224519-denizbank-tersane-istanbul-rowing-cup-3

RÜZGÂR VE AKINTI DA YARIŞIN PARÇASI

Coastal Race’te uluslararası ve yerli elit ekipler mücadele ederken, Club Race farklı ülkelerden kürek kulüplerini bir araya getirecek.

Haliç’te uygulanacak Coastal Endurance formatında yarış yalnızca kürekçilerin hızına bağlı olmayacak. Dayanıklılık, teknik beceri, navigasyon ve takım koordinasyonunun yanı sıra parkurdaki dönüşler, rüzgâr, akıntı ve değişen su koşullarına uyum da sonuç üzerinde belirleyici olacak.

FİNAL 13 EYLÜL'DE

Organizasyon Coastal Race, Club Race ve Corporate Race olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek. 11 Eylül’de ücretsiz warm-up günü kapsamında serbest antrenman, parkur tanıma ve Corporate Mix elemeleri yapılacak.

12 Eylül’de Club ve Coastal elemeleri devam edecek. Şampiyonların belirleneceği finaller ile ödül töreni ise 13 Eylül’de gerçekleştirilecek.

1787224511-denizbank-tersane-istanbul-rowing-cup-2

PINK MARTINI ALL STARS

Haliç’teki üç günlük organizasyonun kapanışında sporun yerini müzik alacak. 13 Eylül’de finaller ve ödül töreninin ardından Pink Martini All Stars sahneye çıkacak. Böylece organizasyon, kürek yarışlarının yanı sıra konser programıyla da tamamlanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar