Santos: Derbi değil kupa önemli!

Santos: Derbi değil kupa önemli!
Beşiktaş, bu akşam Ziraat Türkiye Kupası'nda Konyaspor’u ağırlamaya hazırlanırken Teknik Direktör Fernando Santos’tan oyuncularına uyarı geldi. Galatasaray maçını düşünmelerini futbolcularına yasak eden Portekizli teknik...
Beşiktaş, bu akşam Ziraat Türkiye Kupası'nda Konyaspor’u ağırlamaya hazırlanırken Teknik Direktör Fernando Santos’tan oyuncularına uyarı geldi. Galatasaray maçını düşünmelerini futbolcularına yasak eden Portekizli teknik adam, “Şu anda bizim önceliğimiz Konyaspor. Kazanıp yola devam etmeli ve taraftarımıza Türkiye Kupası’nı hediye etmeliyiz” dedi.

Sabah’ın haberine göre; Ziraat Türkiye Kupası'nı bir numaralı hedef olarak belirleyen Santos, "Şu anda tek gündemimiz Konyaspor. Bu maçın telafisi yok. Sizden isteğim, sadece sıradaki maçınızı düşünmeniz. Kupa bizim önceliğimiz ve kazanmamız gerekiyor. Taraftarımızı sezon sonunda bir kupayla mutlu edelim. O yüzden şimdi Galatasaray'ı değil Konyaspor'u düşüneceğiz" dedi.

Dersimiz Konyaspor

Bu arada Beşiktaş teknik heyeti, Konyaspor ile oynanacak kupa maçı öncesi rakip analizini, 19 Şubat'ta yeşil-beyazlı takımı sahalarında 2-0 mağlup ettikleri karşılaşma üzerinden hazırladı. O mücadelede sergilenen futboldan memnun kalmayan Santos, hataları tek tek anlatarak topa sahip olan ve tempoyu ayarlayan taraf olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle pas hataları üzerinde duran tecrübeli çalıştırıcının, defans hattına da özel uyarılar yaptığı kaydedildi.

Beşiktaş ile Konyaspor, Türkiye Kupası'nda 8. kez karşılaşacak. Geride kalan 7 müsabakada Beşiktaş 2, Konya 3 kez kazandı. 2 mücadele de berabere bitti.