Terim, Play-off'a Olympiakos zaferi ile başladı

Terim, Play-off'a Olympiakos zaferi ile başladı
Yunanistan Ligi’nde normal sezonun bitiminin ardından 6 takımın katıldığı Şampiyonluk Turu (play-off) maçları başladı. Fatih terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, ilk maçında ezeli rakibi Olympiakos’u deplasmanda 3-1...
Yunanistan Ligi’nde normal sezonun bitiminin ardından 6 takımın katıldığı Şampiyonluk Turu (play-off) maçları başladı. Fatih terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, ilk maçında ezeli rakibi Olympiakos’u deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Panathinaikos bu galibiyetle 59 puana ulaşarak 60 puanlı lider Paok’un arkasında konumlandı. Aynı puandaki AEK 3. sırada yer alırken, 57 puanda kalan Olympiakos 4.lükte kaldı.

Görev süresince Olympiakos ile dört defa karşılaşan Fatih Terim’li Panathinaikos ezeli rakibini; lig, şampiyonluk turunda mağlup ederken kupada ise berabere biten maçların ardından saf dışı bıraktı.

"Tam bir taktik maçıydı"

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim maç sonrası değerlendirmede bulundu:

"Deplasmanda Olympiakos’a karşı oynamak kolay bir şey değil. Gol yememize rağmen -ki o ana kadar pek pozisyon vermemiştik- geri dönmeyi bildik. Tam bir taktik maçı gibiydi. Oyuncularımı kutluyorum, müthiş bir mücadele örneği gösterdiler. Ne çalıştıysak onu sahaya koydular. Play-offlara iyi bir başlangıç yapmış olduk. Taraftarımıza böyle bir şey borçluyduk zaten, oyunumuzu geliştirerek devam edeceğiz.

“Oyuncularıma söylediğim en önemli şey, hiçbir şekilde rakibin oyununu kabullenmemek. Kaybettiğimiz takdirde mücadele ederek hiçbir sıkıntı olmaz ama aksi farklı olur. Kabullenmeyen hırslı bir takım ancak çok başarılı olabilir.”