TFF’ye Silahlı saldırı

TFF’ye Silahlı saldırı
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. TFF binasında başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına 7 kurşun isabet ettiği ifade edildi. Gerçekleştirilen...

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. TFF binasında başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına 7 kurşun isabet ettiği ifade edildi. Gerçekleştirilen saldırıda kimsenin yara almadığı ve kamera kayıtlarının incelendiği öğrenildi.

Riva Tesisleri’nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldığı ve 7 kurşun isabet ettiği ve olay yerine intikal eden güvenlik güçleri TFF binasındaki bütün kameraları incelemeye aldı. Saldırganların ise araçla olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi.

Kurşunlardan birinin Hamit Altıntop’un kafasının üstünden geçtiği öğrenildi.

AK Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik de konuya dair bir açıklama yaptı ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştüğünü belirtti. Çelik, açıklamasında, “Sayın Büyükekşi ile görüştüm. Şu an elimizde bir bilgi yok. Olay daha yeni gerçekleşmiş ve emniyetimizce bütün yönleri ile araştırılıyor. Sayın Başkan’a geçmiş olsun dileklerimi ilettim” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TFF binasına gerçekleştirilen saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Vali Ali Yerlikaya, geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: “Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki yönetim binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.”