TİP'in "Can Atalay için adalet" etkinliği yasaklandı... Erkan Baş: Bu kararı ibret vesikası olarak saklayacağız

TİP'in "Can Atalay için adalet" etkinliği yasaklandı... Erkan Baş: Bu kararı ibret vesikası olarak saklayacağız
“Can Atalay İçin Adalet Buluşması” etkinliğinin yasaklanması üzerine Kocaeli’ne gelen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Bu kararı bir ibret vesikası olarak saklayacağız. Ve bunun altına imza atıp hukuksuz emirlerle halkı...

“Can Atalay İçin Adalet Buluşması” etkinliğinin yasaklanması üzerine Kocaeli’ne gelen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Bu kararı bir ibret vesikası olarak saklayacağız. Ve bunun altına imza atıp hukuksuz emirlerle halkı korkutmaya çalışanlardan hesabını soracağız” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kocaeli İl Örgütü'nün, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için “Can Atalay İçin Adalet Buluşması” başlığıyla İzmir Yahyakaptan Mahallesi’nde bulunan amfi tiyatro alanında düzenlemek istediği halk forumu, İzmit Kaymakamlığı’nca yasaklandı.

Kaymakamlık tarafından parti il örgütüne gönderilen yazıda, “İzmit ilçe sınırları içerisinde kamu güvenliğinin ve genel asayişin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla ‘Can Atalay için Adalet Buluşması’ etkinliği ile ilgili her türlü etkinliğin 7 gün süre ile yasaklandığı” belirtildi.

ANKA'nın haberine göre, bu karar üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’ne geldi. Erkan Baş’ın da katılımıyla dün İzmit’te bulunan etkinlik alanında basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ile EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da katılarak destek verdi.

Basın açıklaması öncesi amfi tiyatro ve çevresi çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında açıklama yapan Erkan Baş, yasaklama kararının hukuksuz olduğunu belirterek, geri adım atmayacaklarını ifade etti.

"Sesimizi kesebiliyorsanız kesin bakalım"

Erkan Baş, konuşmasında şunları söyledi:

“Açık bir hukuksuzluğu, seçilmiş bir milletvekilinin esir tutulmaya devam edildiğini zaten çok uzun zamandır kamuoyu yakından takip ediyor. Sevgili Can Atalay, Hatay halkının oylarıyla seçilmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi bir milletvekilidir. Can, bütün prosedürleri yerine getirmiş ve derhal tahliye edilmesi gerekirken hukuksuz biçimde, esas olarak da toplumu susturmak isteyen saray iktidarının, depremdeki suçlarının farkında olan ve bu suçların hesabını vermekten korkan saray iktidarının, esas olarak da Gezi’yi bir kabus gibi hatırlayan yani Türkiye'de milyonlarca yurttaşın hep bir ağızdan biz hayatımızı, geleceğimizi, doğamızı, kentimizi bir kişinin iki dudağından çıkacak cümlelere bırakmayız, biz halkız diyen milyonlarca yurttaşın o güçlü iradesinden korkan saray iktidarının esir tuttuğu bir milletvekili.

"Türkiye İşçi Partisi ne yapmalı? Yurttaşlar verdikleri oyun karşılığını istemeyip ne yapacak? Dolayısıyla mesele sadece Hatay halkının iradesinin gasp edilmesinden ibaret değildir. Tüm Türkiye'de seçimlere katılan, oy kullanan bütün yurttaşlarımızın hakkı gasp edilmektedir. Ve doğal olarak Türkiye'nin dört bir yanında iradesi gasp edilen insanlar yan yana gelecekler. İradelerine sahip çıkacaklar. Daha önemlisi memleketin geleceğine ilişkin akıllarını, yüreklerini, bileklerini, kaderlerini birleştirecekler ve bu ülkeyi bu zorba yönetime teslim etmemek konusunda kararlılıklarını güçlendirecekler.

"Hele şu pespaye metni bize karar diye gönderen kaymakamın hiç kuşkusuz olmasın. Bir hukuksuzluğu protesto etmek için yan yana gelme girişimimiz yine bakın altını çizerek söylüyorum, tümüyle hukuksuz bir biçimde ayaklar altına alınmak isteniyor. Ve bizden beklenen buna boyun eğmemiz öyle mi? Asla öyle bir şey olmayacak. Bugün, iktidarı elinde bulundurmanın, bugün iktidarın nimetlerinden faydalanmanın kendilerine verdiği güç sarhoşluğu nedeniyle her istediğimi yaparım, istediğim kararı alırım, bu karar hukuksuz da olsa herkes bu karara uymak zorundadır diyenlere yanıt vermek için buraya geldik. Aha işte buradayız. Sesimizi kesebiliyorsanız kesin bakalım. Bu kararı bir ibret vesikası olarak saklayacağız. Ve bunun altına imza atıp hukuksuz emirlerle halkı korkutmaya çalışanlardan hesabını soracağız."