TOLSTOY DİRİLİŞ VE GALATASARAY

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 8, 2022 / 06:42

Tolstoy 1899’da kaleme aldığı “Diriliş” romanında; “Kurtuluş ve diriliş trajediyi yok etmek mi yoksa sadece teselli mi? Bu dünyada doğruluk yok. Hiçbir ceza, bir haksızlığı telafi edemez; çünkü geçmiş, değiştirilemez. Haksızlık görenler kayıplarıyla kalırlar. Eğer ki başka bir dünyada hak yerini bulacaksa, burada kaybedilen bir şey haksızlık gören kişilere orada geri verilecekse, o verilen şey hayatı dolduran şey değildir; sadece bir teselidir. Kaybedilen birşeyin bir daha hiçbir zaman yeri doldurulamaz, çünkü kaybedilen şeye kaybolduğu anda ihtiyaç vardı,” şeklinde çarpıcı bir analiz yapar.

Dirilişler trajediyi yok etmez sadece teselli anlamı taşır. Ancak teselli de olsa dirilişlere ihtiyaç vardır. Evet kayıpları geri getirmez ama yaşama tutunma imkanı verir.

Yaşama amacı elde etmenin belki de tek yoludur bahaneler veya teselliler!

Yaşam stresinden ve kayıplarından kaçtığımız, sığındığımız bir limandır belki de futbol.

Bir bahane, bazen de bir tesellidir!

Kendi stresimizi unutur, takımımızın sıkıntıları ile ilgilenmeye başlarız. Galibiyetlerine sevinir, yaşanan coşkuyu sahiplenir hayatımızın önemli bir parçası haline getiririz!

Milyarlarca insanın futbola veya bir futbol kulübüne olan bağlılığının sebebi belki de budur!

Tolstoy’un yaşam ve diriliş değerlendirmesi içerisinde saklıdır belki de futbolun tanımı ve gizemi!

Futbolun içerisinde yaşanan trajediler kendi trajedimizi unutturur bize!

Tek derdimiz ve sıkıntımız olur. Sağlam bir limandır futbol!

Futbolda yaşanan trajedilerden birisini geçen sezon Galatasaray yaşadı! Türkiye’nin en büyük başarılarını yaşamış olan Galatasaray geçen sezon küme düşme tehlikesi yaşadı ve ligi 13. sırada tamamladı. Yaşanan bu trajedi yeni bir “Diriliş” ihtiyacı doğurdu! Diriliş için yetki verilen isim Dursun Özbek’ti!

Dursun Özbek trajedinin sebeplerini ortadan kaldırmak için Teknik Heyeti değiştirmekle başladı işe. Torrent ile yolları ayırıp Okan Buruk’u getirdi takımın başına. Sözleşmeleri sona eren Babel Pena, Pulgar, Halil ve Feghouli başta olmak üzere, Mustafa Muhammed, Diagne, Aytaç Kara, Morutan, Alpaslan Öztürk, Semih Kaya ve Fatih Öztürk yeni sezon planlamasında yer almayan isimler olurken, Marcao ise 15 milyon Euro bedelle Sevilla kulübüne satıldı.

Futbolcuların gecikmiş alacakları ve Bankalar Birliği Antlaşmasının ilk taksidi ödendi.

Abdülkerim Bardakçı, Kazımcan Karataş, Dubois, Oliviera, Midtsjö ve Antalyaspor maçına yetişmeyecek olsa da Mertens ve Torreira gibi piyasa değeri 66 milyon Euro olan önemli transferler yapıldı. Diriliş için şu an bütün koşullar sağlanmış gibi gözüküyor!

Yeni diriliş serüveninin ilk maçı zorlu Antalyaspor deplasmanıydı. Antalyaspor geçen sezon Nuri Şahin ile yakaladığı ivmeyi Larsson, Soner Aydoğdu, Ömer Toprak, Cemali Sertel gibi isimlerle yukarı taşımak isteyen çok ciddi bir rakipti.

İlk yarıda her iki takımın kalitesine yakışır dengeli bir mücadele yaşanırken Antalyaspor’un soyunma odasına galip gitmesine engel olan isim penaltıyı kurtaran deneyimli Muslera oldu.

İkinci yarıda da aynı dengeli oyun oynanırken Galatasaray Gomis ile golü bularak Dirilişe 3 puanlık Antalya deplasmanı ile başlamış oldu!

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top