Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Trabzonspor işi rölantiye aldı

Trabzonspor, uzun süre eksikliğini yaşadığı Vitor Hugo ve Marek Hamsik’li kadrosuyla Gaziantepspor karşısına çıktı… Konyaspor’un Çaykur Rizespor’a yenilmesinin ardından aradaki puan farkını koruyan Fırtına, Gaziantep deplasmanından mutlaka alacağı 3 puanın hesapları yapıyordu…

18 Dakikada Muhammet kaleye şut atmak yerine arkadaşını düşünseydi Trabzonspor öne geçme şansını yakalayacaktı. 19. Dakikada bu kez Cornelius direğe takıldı… 26. Dakikada Uğurcan sahneye çıktı… 27 ve 28.Dakikalarda yine Uğurcan kalesinde büyüdü. 33. Dakikada Muhammed’in şutunda önce Uğurcan sonra direkt imdada yetişti… 42. dakikada Visca topa hamlede geç kalmasaydı Trabzonspor ilk yarıda öne geçme şansını kullanacaktı… İlk yarının uzatma dakikasında Nwakaeme’nin füze gibi şutunda kaleci Günay gole izin vermedi… İlk yarıda bol aksiyonlu bir müsabakada forvet oyuncuları direkleri ve kalecileri geçemediler.
İkinci yarıda her iki takımın da değişiklik yapmaması oyunun dikkat çeken bir gorüntüsüydü… Bu yarıda Trabzonspor özellikle orta sahada ve forvet hattında daha derli toplu idi… Ancak final paslarında etkili olamayınca skorda üstünlük sağlayamadı…70. dakikada sakatlanan Dorukhan yerini Berat’a bıraktı. Trabzonspor ikinci yarıda baskılı oyununa rağmen özellikle 3. bölgede isabetli pas yapamayınca bir puana razı oldu. Bu maçta özellikle son haftalarda performans düşüklüğü gösteren Visca ve Nwakame’nin sanki ligi bitirmiş gibi etkisiz oyunları da dikkati çekti. Fırtına, Konyaspor’un da yenilmesiyle birlikte aradaki puan farkını 14’e çıkarmasına rağmen şampiyonluk turunu bir hafta daha erteledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi