Trump, Erdoğan'a gönderdiği "aptal olma" yazılı mektubu Trump Tower'da çerçeveletip sergiledi

Trump, Erdoğan'a gönderdiği "aptal olma" yazılı mektubu Trump Tower'da çerçeveletip sergiledi
Fatih Tonguç isimli Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşıma göre eski ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın 2019 yılında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı "Ekonominizi mahvederim, aptal...

Fatih Tonguç isimli Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşıma göre eski ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın 2019 yılında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı "Ekonominizi mahvederim, aptal olma" gibi cümleler içeren mektubu Manhattan'daki Trump Tower'ın barında sergilediği ifade edildi.

Hesaptan yapılan açıklamada video da paylaşılırken şu not düşüldü:

"Gece gece skandala denk geldik.. TRUMP, Manhattan'daki Trump Tower'daki barda; CB Erdoğan'a yazdığı “Ekonominizi mahvettim, gene yaparım. Kabadayılık yapma, aptal olma vs” diye yazdığı ünlü mektubu yaldızlı çerçeveyle müşterilere sergiliyormuş..."

Ne Olmuştu?

2019 yılında Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından sonra dönemin ABD Başkanı Trump, Erdoğan'a birlikte çalışma çağrısı içeren bir mektup yollamış, mektupta ise diplomatik dille ilgisi olmaya tehditkar ifadeler yer almıştı. Trump, Erdoğan'ı Türkiye Ekonomisini mahvetmekle tehdit etmiş ve Erdoğan'a "aptal olma" diye hitap etmişti. Söz konusu mektup kamuoyuna sonradan yansırken, hükümetin mektuba yönelik herhangi bir cevap vermemesi tepkilere sebep olmuştu. Söz konusu olaydan sonra Türkiye'de ciddi bir kur krizi patlak da vermişti.