Turgut Altınok, Nevruz kutlamasında: 'Nevruz Türklere özgü bayramdır'

Turgut Altınok, Nevruz kutlamasında: 'Nevruz Türklere özgü bayramdır'
Cumhur İttifakı'nın mal varlığıyla gündemden düşmeyen Ankara adayı Turgut Altınoki Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Kutlamasına katıldı.AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladıktan...
Cumhur İttifakı'nın mal varlığıyla gündemden düşmeyen Ankara adayı Turgut Altınoki Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Kutlamasına katıldı.

AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladıktan sonra gündemden düşmedi. 600 dairesini mal varlığı beyanına eklemediği iddia edilen Altınok, tüm bu tartışmaların dışında Nevruz kutlamasına katıldı.

Programda konuşan Turgut Altınok, Nevruz’un Türklerin Ergenekon’dan çıkış günü ve bahar bayramı olduğunu söyledi. Altınok, “Nevruz ateşimiz, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, bereketli, kurak olmayan bir yıla, dünyada birliğin beraberliğin, kardeşliğin, iyiliğin hakim olduğu bir yıla vesile olsun inşallah”dedi.

"Nevruz Türklere özgü bayramdır"

Nevruz’un Türklere özgü geleneksel bir bayram olduğunu belirten Altınok şöyle konuştu: “Türk kültüründe sarı renk toprağı, kırmızı renk ateşi, yeşil ise yaşamı temsil eder. Bu renkler Selçuklu ve Osmanlı sancaklarında kullanılmıştır. Geçmişten bugüne gelen Nevruz Bayramımız kutlu olsun.”

Turgut Altınok daha sonrasında örs üzerinde demir dövdü, yakılan nevruz ateşi üzerinden atladı.