TURKCELL HİSSELERİ UÇTU

TURKCELL HİSSELERİ UÇTU
Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF),şirketin yüzde 26.2’lik hisselerini alacağı haberleri sonrasında dün yüzde 10 değer kazanarak tavan olan Turkcell hisseleri, bugün de yükselişini sürdürüyor. Borsa İstanbul’da işlem gören...

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF),şirketin yüzde 26.2’lik hisselerini alacağı haberleri sonrasında dün yüzde 10 değer kazanarak tavan olan Turkcell hisseleri, bugün de yükselişini sürdürüyor. Borsa İstanbul’da işlem gören Turkcell hisselerindeki 2 günlük artış yüzde 17’yi buldu
Borsa İstanbul’da işlem gören Turkcell hisseleri, dün yüzde 10 artışla günü 16.23 liradan tamamlaması sonrası yeni güne de hızlı yükselişle başladı.
Turkcell hisseleri, bugünkü açılış sonrası tavan fiyat olan 17.85 lirayı görmesinin ardından kâr satışlarıyla kazançlarının bir kısmını geri verdi ve TSİ 14.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 6.5 artışla 17.29 lira seviyesinde dengelendi. Turkcell hisseleri, dün işlem gördüğü New York borsasında da yüzde 8 civarında değer kazandı.
Varlık Fonu’nun Türkcell hisselerine yönelik operasyonunu takip eden uzmanlar hem bilgi eksikliğinden şikayet ettiler hem de operasyon ile Türkiye’den önemli bir doğrudan yatırımcının ayrıldığına dikkat çektiler.
Prof. Veysel Ulusoy sosyal medya hesabından, “Türkiye Varlık Fonu Türkcell hisselerinin bir kısmını yabancılardan satın aldı. Peki milli gelir yükseldi mi? Ya dışarıya çıkan döviz miktarı” sorularını yönelitti.