Fatih Altaylı'dan Murat Kurum'a tepki: Belediyenin parası babasından ya!

Fatih Altaylı'dan Murat Kurum'a tepki: Belediyenin parası babasından ya!
Fatih Altaylı, gazetecilere bedava ulaşım sözü veren AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'a "Belediyenin parası babasından ya" diye tepki gösterdi.Gazeteci Fatih Altaylı, AKP’nin Eskişehir adayı eski İyi Partili Nebi Hatipoğlu’nun...
Fatih Altaylı, gazetecilere bedava ulaşım sözü veren AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'a "Belediyenin parası babasından ya" diye tepki gösterdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP’nin Eskişehir adayı eski İyi Partili Nebi Hatipoğlu’nun gazetecilere asgari ücret bağlayacağı seçim vaadini eleştirdi. AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un da gazetecilere yönelik “belediye tarafından işletilen tüm ulaşım araçlarında bedava yolculuk” sözünü hatırlatan Altaylı, “Belediyenin parası babasından, belediye imkanları da ana tarafından miras ya, canının istediğine vermeye özgür” diye tepki gösterdi.

“Gazeteciler ise zaten satılık. Bas parayı, al desteği. Zaten kimin gazeteci olup olmadığına da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı karar veriyor, kıyak da yabancıya gitmeyecek” diyen Altaylı, “Murat Kurum gibiler bilmez ama ben sırf bu nedenle, yani gazetecilere böyle ayrıcalıklar sağlıyor diye Basın Kartı sahibi değilim. 42 yıldır da almıyorum” dedi.

"İlla birilerini bedava taşıyacaksanız gazetecileri değil, öğrencileri taşıyın"

Altaylı, “Ve şimdi biri çıkmış, ‘Beni seçtirirseniz size otobüsü, vapuru, treni, Marmaray’ı yine beleş yapayım’ diyor. İlla birilerini bedava taşıyacaksanız gazetecileri değil, öğrencileri bedava taşıyın. Onlara göre herkes ve her şey satılık ya. Ama etiği, ahlakı boş verseniz bile, “Bedava peynirin sadece fare kapanında olduğunu” bilmeyecek kadar da aptal değildir herhalde bu gazeteciler. İktidar olarak gazetecilere ille bir şey vermek istiyorsanız, biraz özgürlük verin özgürlük” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Not

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilmekte olan Turkuaz Basın Kartı sahibi  gazeteciler, İstanbul'da belediye tarafından işletilmekte olan ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilirken, Turkuaz basın kartı sahibi olmayan gazeteciler bu haktan yararlanamıyor. Öte yandan gazeteciler, Marmaray ile ücretsiz ulaşım hakkından faydalanamıyor.