İddia: CHP Karabük'te aday listesini geç teslim ettiği için seçime giremiyor

İddia: CHP Karabük'te aday listesini geç teslim ettiği için seçime giremiyor
CHP Karabük yöneticilerinin bugün saat 17.00'ye kadar vermeleri gereken aday listelerini geç teslim ettiği ve İl Seçim Kurulu'nun listesi kabul etmediği iddia edildi.Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere...
CHP Karabük yöneticilerinin bugün saat 17.00'ye kadar vermeleri gereken aday listelerini geç teslim ettiği ve İl Seçim Kurulu'nun listesi kabul etmediği iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Ancak Karabük'te CHP il yöneticilerinin bu süreyi kaçırdığı iddia edildi. Süre geçtikten sonra listeyi seçim kuruluna getiren parti yetkililerinin listesini il seçim kurulu kabul etmedi. Diğer parti yetkilileri de itiraz etti. İtiraz yarın il seçim kurulunda değerlendirilecek.

CHP'nin Karabük belediye başkan adayı Bayram Karadağ'ın seçime girip giremeyeceği yarın belli olacak.

DEM Parti'de İstanbul muamması

DEM Parti'nin de İBB adayı Meral Danış Beştaş'ın evrakları YSK'ya yetiştirilemediği için İstanbul adayının çıkarılamadığı iddia edildi. Parti merkezi ise iddiaları yalanlayarak başvurunun zamanında yapıldığını duyurdu.

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." denildi.