'Teröre karşı bildiri’ tezkeresi Meclis'ten geçti

'Teröre karşı bildiri’ tezkeresi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulunda "teröre karşı bildiri" konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi Dem Partisi hariç tüm siyasi partilerin olur oyuyla kabul edildi.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üç haftalık aranın ardından mesaisine terör...
TBMM Genel Kurulunda "teröre karşı bildiri" konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi Dem Partisi hariç tüm siyasi partilerin olur oyuyla kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üç haftalık aranın ardından mesaisine terör gündemiyle başladı. Meclis Genel Kurulunda "teröre karşı bildiri" konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi Dem Parti hariç tüm partilerin olur oyunu aldı.

TBMM Başkanlığı tezkeresinde şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm terör örgütleriyle içeride ve dışarıda kararlılıkla mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz.

TBMM Başkanlığı tezkeresi: Diğer ülke parlamentoları ve uluslararası kuruluşlardan Türkiye’ye yönelik terör eylemlerine karşı net ve tavizsiz tutum sergilemelerini beklemekteyiz."

CHP ve Saadet ayrı bildiriden vazgeçti

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen saldırıların ardından hazırlanacak ortak bildiriye imza atmama kararı alan CHP ve SAADET, aynı konuyla ilgili TBMM Başkanlığı tezkeresine ‘evet’ deme kararı aldı. Böylece iki parti, ayrı bildiri yayımlama kararından vazgeçti.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un birlik görüntüsü sağlaması için tezkerenin daha olumlu olacağı görüşünde olduğu belirtildi.

Numan Kurtulmuş: Terörle mücadele kesintisiz sürecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Meclisimizde, ülkemizin terörle mücadelesine ilişkin gerçekleştirdiğimiz oturumun neticesinde "teröre karşı bildiri" konulu TBMM Başkanlığı tezkeresi kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin ve aziz milletimizin refahı, güvenliği ve huzuru için terörle mücadeleye desteğini tavizsiz ve kesintisiz bir şekilde sürdürecektir.

Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı, terörle mücadele eden tüm kurum ve kuruluşlarımıza üstün başarılar diliyorum."