YSK Başkanı Ahmet Yener: Yasaklar kalkmadan sonuçlarla ilgili açıklama yapılmasın

YSK Başkanı Ahmet Yener: Yasaklar kalkmadan sonuçlarla ilgili açıklama yapılmasın
YSK Başkanı Ahmet Yener yayın yasağının kaldırılmadan seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklama yapılmamasını istedi. YSK, oy sayımı sırasında ise gazetecilerin içeride görüntü çekmesini yasakladı.YSK, oy sayımı sırasında...
YSK Başkanı Ahmet Yener yayın yasağının kaldırılmadan seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklama yapılmamasını istedi. YSK, oy sayımı sırasında ise gazetecilerin içeride görüntü çekmesini yasakladı.

YSK, oy sayımı sırasında ise gazetecilerin içeride görüntü çekmesini yasakladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Yener ” “Saat 17:00’de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili genel bir bilgi vereceğiz. Daha sonra kurulumuz toplantıya geçip yayın yasaklarını hangi saatte kaldıracağımızı tartışıp bir karar vereceğiz. YSK bu yasağın kaldırdığını ilan etmeden seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklamada bulunmamanınız rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularına yanıt vermeyen Yener detaylı açıklamayı saat 17:00’de yapacaklarını söyledi.

Yener'in açıklamaları şöyle:

"Bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. sayım döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri seçsise girilmiş olup veri akışı devam etmektedir. YSK, siyasi partilerimizle tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. 31 Mart'ta yapılan seçimlerin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Merakla beklediğiniz yayın yasağı ile ilgili olarak ise kurum birazdan toplanıp bu konuyu değerlendirecek."