RTÜK, 'Taş Kağıt Makas' dizisi hakkında inceleme başlattı: Kadın istismarı içeren yapımlara tolerans göstermeyeceğiz

RTÜK, 'Taş Kağıt Makas' dizisi hakkında inceleme başlattı: Kadın istismarı içeren yapımlara tolerans göstermeyeceğiz
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D'de yayımlanan "Taş Kağıt Makas" adlı dizinin yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kadın istismarı içeren ve kadınları aşağılayan...
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D'de yayımlanan "Taş Kağıt Makas" adlı dizinin yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kadın istismarı içeren ve kadınları aşağılayan yapımları değerlendirdiklerini belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadınların ve çocukların "kırmızı çizgileri" olduğunu ve bu konuda hassasiyetle yaklaşacaklarını vurguladı. Kanal D'de yayımlanan "Taş Kağıt Makas" adlı diziye karşı vatandaşların ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarının tepkilerini dikkate aldıklarını ifade eden Şahin, RTÜK olarak yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahneler içeren dizinin incelemesini başlattıklarını duyurdu.

Tartışmalı sahneler içeren yapımlara tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Şahin, kadını aşağılayan ve istismar eden içeriklere izin vermeyeceklerini belirtti. RTÜK'ün bu tavrıyla, toplumun hassas konulardaki duyarlılığını ve yayın ilkelerine uyumu sağlama çabasını sürdürdüğü kaydedildi.

"Taş Kağıt Makas" dizisinin içerdiği tartışmalı sahneler ve RTÜK'ün yapacağı inceleme, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İncelemenin sonucu ve alınacak kararlar merakla bekleniyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Kadın istismarı içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar merceğimizde. Birçok kez ifade ettiğimiz üzere kadınlar ve çocuklar kırmızı çizgimizdir. Bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz. Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK’larımızın tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''