Abdurrahman Uzun, gurbetçilerin "feryadını" duyurdu: Kültür ve Turizm Bakanlığı biletler için bir fon oluştursun

Abdurrahman Uzun, gurbetçilerin "feryadını" duyurdu: Kültür ve Turizm Bakanlığı biletler için bir fon oluştursun
İktidara yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Uzun, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bilet fiyatlarını ödemekte zorlandığını söyledi. Uzun, gurbetçiler için bir fon oluşturulmasını teklif etti, Cumhurbaşkanı'na...

İktidara yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Uzun, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bilet fiyatlarını ödemekte zorlandığını söyledi. Uzun, gurbetçiler için bir fon oluşturulmasını teklif etti, Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulundu.

"Gurbetçi kardeşlerimiz feryat ediyor" diyen Uzun, Türk Hava Yolları (THY) bilet fiyatlarının normal zamanlarda 250, 300 euro olduğunu ancak özellikle tatil zamanlarında 800, 1000, 2000 euroya kadar çıktığını söyledi.

THY, Bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı'na seslenen Uzun şöyle konuştu:

"Bu konuda artık aksiyon alın. Bir indirim yapın. Avrupa'da gurbetçilerin geldikleri takvimler belli. TYH yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı, Yurt Dışı Akraba Toplulukları Birliği, hepsi arabayla gelemiyor, bazılarının mesafeleri çok uzak.

Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bir talep var size. Gerekiyorsa Kültür Turizm Bakanlığı bir fon oluştursun. O fondan yurt dışından gelen gurbetçilere atıyorum 2'ci biletin 3'cüsünü bakanlık ödesin."