ABD’ye yerleşen oyuncu Erdem Baş 2. el araç pazarını gezdi: 500 dolar peşinatla 1,5 milyon TL’lik araba aldım

ABD’ye yerleşen oyuncu Erdem Baş 2. el araç pazarını gezdi: 500 dolar peşinatla 1,5 milyon TL’lik araba aldım
Türkiye’de sıfır kilometre otomobillere ardı ardına zam gelirken ikinci el piyasasında satışlar durdu. Otomotiv sektöründe zamların peş peşe geldiği Türkiye’den taşınarak Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yerleşen...

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillere ardı ardına zam gelirken ikinci el piyasasında satışlar durdu. Otomotiv sektöründe zamların peş peşe geldiği Türkiye’den taşınarak Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yerleşen oyuncu Erdem Baş’ın 2’nci el oto pazarında çektiği görüntüler olay oldu.

Oyuncu Erdem Baş, yerleştiği ABD’den yaşamına ilişkin videolarla YouTube’dan paylaşımlarına devam ediyor. Baş’ın, ikinci el oto pazarından Türkiye’de 1,5 milyon TL’ye satılan aracı 500 dolar peşinatlı taksitle aldığını söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu. Ailesiyle birlikte yaşadığı New Jersey’deki bir ikinci el pazarından fiyat araştırma paylaşımı yapan Baş, “Gerçekten ulaşılabilir fiyatlar… Türkiye’de bir araba alıyorsunuz 2 tane 3 tane de vergiye gidiyor. İnanılmaz fiyatlar. Burada öyle bir durum yok. Burada yüzde 4 mü 6 mı yalan olmasın öyle bir vergi var” dedi.

“Çok kolay araba aldım”

Baş, şu ifadeleri kullandı:

“Burada çok kolay araba aldım. Buradan bir araba beğendim. İçeri girdim 500 dolar gibi bir peşinatla, vermesem de olurdu. Aydan aya da 500 dolar ödeyerek de bir araç satın almış oldum.

2020 model daha 19 bin kilometrede tertemiz bir araç satın almış oldum. Türkiye’deki fiyatlar tabii baktım biraz merak ettim, çok para. Türkiye’de 1,5 milyon TL civarında burada aldığım araba. Burada 500 dolar taksitle araç sahibi olduk.”