Akaryakıta gelen zamdan sonra Soylu'nun sözleri yeniden gündemde: Gabar'da öyle bir petrol bulduk ki...

Akaryakıta gelen zamdan sonra Soylu'nun sözleri yeniden gündemde: Gabar'da öyle bir petrol bulduk ki...
Benzine gelen büyük zamdan sonra eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun, seçim öncesinde Gabar'da bulunan petrolle ilgili sözleri yeniden gündeme geldi. Dolar bugün 23,41 lirayla tarihi zirvesini gördü....

Benzine gelen büyük zamdan sonra eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun, seçim öncesinde Gabar'da bulunan petrolle ilgili sözleri yeniden gündeme geldi.

Dolar bugün 23,41 lirayla tarihi zirvesini gördü. Türkiye’nin dışarıdan ithal ettiği ürünlerin en başında gelen akaryakıt da zamlanmaya devam ediyor. Cuma gününden geçerli olmak üzere benzin litre fiyatına 2 lira 70 kuruş, motorin litre fiyatına 1 lira 37 kuruş ve LPG’ye 67 kuruş zam yapıldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde de motorinin litresine 1 lira 36 kuruş zam gelmişti.

Akaryakıtın taşımacılık maliyetlerinde önemli bir yer tutması ve ithalat dışında temin etmenin bir yolu olmaması gelen zamların diğer mal ve hizmet gruplarına da yakın zamanda dolaylı etkisi olması bekleniyor.

Benzine gelen zamlardan sonra Soylu'nun Gabar'da bulunan petrolle ilgili sözleri yeniden gündem oldu. Soylu, yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söylemişti:

"Tayyip Erdoğan diyor ki bana 'o dağlarda sekeceksin'. O dağdan o dağa, o dağdan o dağa. Benim evlatlarım yalnız kalmayacak. Gabar dağında petrol çıkıyor. Şimdi Amerika çıldırmaz mı, Avrupa çıldırmaz mı? Daha yeni başladı. Nasıl bir petrol olduğunu da söyleyeyim... Benzeri Suudi Arabistan'da da var. Çıktığı an traktörü çalıştırabilecek bir kabiliyeti var, gravitesi çok yüksek."