AKP'ye oy veren emekli isyanda: Maaşımı 30 bin lira da yapsalar artık oy vermeyeceğim

AKP'ye oy veren emekli isyanda: Maaşımı 30 bin lira da yapsalar artık oy vermeyeceğim
Elazığlı emekli Abdülkadir Sağır, "Emekli kirasını veremez, talebesini okutamaz, evine ekmek, süt, meyve, yağ, tuz, et alamaz hale geldi. Bu parayla geçinme değil, ev kirasını veremez. Ben tüm emekliler adına bu kelimeyi de söylüyorum....

Elazığlı emekli Abdülkadir Sağır, "Emekli kirasını veremez, talebesini okutamaz, evine ekmek, süt, meyve, yağ, tuz, et alamaz hale geldi. Bu parayla geçinme değil, ev kirasını veremez. Ben tüm emekliler adına bu kelimeyi de söylüyorum. Ben bir AK Partili olarak 2024'ün yerel seçiminde benim maaşımı 30 bin lira da verse ben oy vermeyeceğim" dedi.

Memur ve memur emeklilerine 2024 yılı için toplam yüzde 25, 2025 yılı için ise toplam yüzde 11 zam verilmesinin karara bağlanmasının ardından emekliler de maaşlarında iyileştirme istedi.

"Maaşımı 30 bin lira da yapsalar artık oy vermeyeceğim"

Emekli olarak kirayı ödeyemeyecek hale geldiğini belirten Abdülkadir Sağır şunları söyledi:

''Ben de 2020'nin 3'üncü ayından beri emekliyim. Maalesef bu 14 Mayıs ve 31 Mayıs'a kadar ekonomimiz orta gelirli olarak düzenli gidiyordu. Seçimden sonra, meclis kurulduktan sonra yüzde 100 mazotta, yüzde 80 dövizde artış oldu. Emekli kirasını veremez, talebesini okutamaz, evine ekmek, süt, meyve, yağ, tuz, et alamaz hale geldi. Bu parayla geçinme değil, ev kirasını veremez. Ben tüm emekliler adına bu kelimeyi de söylüyorum. Ben bir AK Partili olarak 2024'ün yerel seçiminde benim maaşımı 30 bin lira da verse ben oy vermeyeceğim. Ben bir AK Parti üyesi olarak, meclis üyesi olarak oyumu daha vermiyorum. Açık ve net söylüyorum. Beni soruşturmaya da alıyorlarsa alsınlar. Hiçbir yerden çekinmem. Hükümete, devletime de saygı duyarım. Şimdi oy verdiğim için saygı duyarım." (ANKA)