“Antidepresan” isimli şarkısıyla ödül alan Mabel Matiz: Onur Ayımız kutlu olsun!

“Antidepresan” isimli şarkısıyla ödül alan Mabel Matiz: Onur Ayımız kutlu olsun!
Powertürk Ödülleri’nde, “Antidepresan” isimli şarkısı yılın şarkısı seçilen Mabel Matiz, "Onur Ayımız kutlu olsun!" dedi. bianet'in haberine göre; AKM’de düzenlenen törende ödülünü alan Mabel Matiz, kısa bir konuşma...

Powertürk Ödülleri’nde, “Antidepresan” isimli şarkısı yılın şarkısı seçilen Mabel Matiz, "Onur Ayımız kutlu olsun!" dedi.

bianet'in haberine göre; AKM’de düzenlenen törende ödülünü alan Mabel Matiz, kısa bir konuşma yaptı.

Matiz, “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Şarkıyı yazan dostum Mert Demir’e çok teşekkür ediyorum. Böyle bir şarkıyı yazdığın ve benle paylaştığın için. Son olarak Onur Ayımız kutlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Onur Ayı nedir?

Onur Yürüyüşü, her yıl haziran ayının sonlarında dünya genelinde kutlanan ve Stonewall ayaklanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen, LGBTİ+'lar ve LGBTİ+'lara destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen bir dizi etkinlikler bütünüdür.

1969 yılında Stonewall Inn adlı barda baskı, şiddet ve ayrımcılığa dayanamayan eşcinseller ayaklanmış, kendileri üzerinde baskı kuran polisi bara hapsetmiş ve 4 gün boyunca sokaklarda çatışılmış, eylemler yapılmıştı. LGBTİ+ mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan gün dünyanın her yerinde onur haftası ve onur yürüyüşü gibi adlarla kutlanıyor. Burada kastedilen onur, kişinin kendi oluşunun onurudur, kendi varoluşundan utanmayışının yansımasıdır.