Avusturya'dan gelen gurbetçi "Türkiye'ye yerleş" denince röportajı bitirdi

Avusturya'dan gelen gurbetçi "Türkiye'ye yerleş" denince röportajı bitirdi
Avusturya'dan Türkiye'ye gelen ve 3 haftadır tatil yapan gurbetçi, sokak röportajında önce Türkiye'deki koşulları ve Recep Tayyip Erdoğan'ı övdü, "Türkiye'ye yerleş" denince de röportajı daha fazla sürdürmedi.Medyali TV mikrofonuna...

Avusturya'dan Türkiye'ye gelen ve 3 haftadır tatil yapan gurbetçi, sokak röportajında önce Türkiye'deki koşulları ve Recep Tayyip Erdoğan'ı övdü, "Türkiye'ye yerleş" denince de röportajı daha fazla sürdürmedi.

Medyali TV mikrofonuna konuşan gurbetçi şu ifadeleri kullandı:

"3 haftadır buradayım, diş yaptırdım. Orada çok pahalı, burası daha uygun. Gıdalar da çok uygun burada. Bizim orada 4-5 katı, aylık aynı. Burada aylık yükseliyor en azından. Biz orada 7 ay boyunca parayı kenara attık. Kendimizden kıstık. Yemedik, içmedik; burada harcıyoruz. Burada benim eniştelerim, amcalarım çok güzel geçiniyor. Türkiye'nin ekonomisi çok süper. En büyük problem CHP."

Daha sonra röportaja müdahale eden bir vatandaş, "Avusturya'da yaşayıp niye bu rahatlıkta yorum yapıyorsun?" sorusunu yöneltti.

"Ben aylık 1900 alıyorum, 1200 kiraya veriyorum" karşılığını veren gurbetçi, "Gel buraya yerleş" denince "Sen Avusturya'ya yerleş" önerisinde bulundu.

Türkiye'de yaşayan vatandaş işe "Yerleşebilsem zaten yerleşeceğim" dedi.

Röportaja son veren gurbetçi, "Recep Tayyip Erdoğan'dan başka yok, tamam mı?" diyerek uzaklaşmaya başladı.

Diğer vatandaşın tepkisi ise "Doğru söylüyorsun, o yüzden buraya yerleşmiyorsun!" şeklinde oldu.