Boğaziçi Üniversitesi'nde kulüp odaları zorla boşaltılıyor

Boğaziçi Üniversitesi'nde kulüp odaları zorla boşaltılıyor
Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen ve öğrencilerin rektör atamalarına direnişi 2. yılında devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı."Boğaziçi direniş" hesabından yapılan videolu paylaşıma "Güney Erkek Yurdu'nun altında...

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen ve öğrencilerin rektör atamalarına direnişi 2. yılında devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı.

"Boğaziçi direniş" hesabından yapılan videolu paylaşıma "Güney Erkek Yurdu'nun altında bulunan kulüp odaları yönetim ve özel güvenlik tarafından zorla boşaltılmaya çalışılıyor! Herkesi Güney Erkek Yurdu'na desteğe bekliyoruz!" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne 1 Ocak 2021’de Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kararıyla rektör olarak atanması sonrası ‘kayyım rektör’ eleştirileri yükselmiş, Boğaziçililerin protestoları birçok kente yayılmış; özerk yönetim için yapılan eylemlerde 500’ün üzerinde öğrenci gözaltına alınmıştı. Erdoğan’ın kararıyla atanan Bulu, yine Erdoğan’ın kararıyla 15 Temmuz 2021’de görevden alınmıştı.

Bulu’nun ardından 19 akademisyenin rektör adaylığı için yarıştığı ‘güven oylamasında’ öğretim üyelerinden yüzde 95 oranında ret oyu alarak rektör olması istenmeyen iki akademisyenden biri Prof. Dr. Mehmet Naci İnci yine Erdoğan’ın kararıyla üniversiteye rektör olarak atanmıştı.

Naci İnci döneminde de protestolar devam etmiş, iki öğrenci tutuklanmış, akademisyenler okuldan uzaklaştırılmıştı.