Ev sahibinin evden çıkarmak istediği 4 çocuklu kadın isyan etti: Nereye gideyim, sokakta mı yatayım çadır mı kurayım?

Ev sahibinin evden çıkarmak istediği 4 çocuklu kadın isyan etti: Nereye gideyim, sokakta mı yatayım çadır mı kurayım?
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde eşinden ayrı, dört çocuğuyla kiralık bir evde yaşayan kadın, ev sahibi tarafından evden çıkarılmak istendiğini söyledi. Kiracı Hacer Yıldız, "30 bin lira, 40 bin lira, 50 bin lira... Benim bu...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde eşinden ayrı, dört çocuğuyla kiralık bir evde yaşayan kadın, ev sahibi tarafından evden çıkarılmak istendiğini söyledi. Kiracı Hacer Yıldız, "30 bin lira, 40 bin lira, 50 bin lira... Benim bu kadar fiyata hangi eve gücüm yetecek? Nereye gideyim çadır kurayım? Tadilat olacak bir şey yok ki ben içerdeyken de yapabilirler. Dışarıda zaten bütün şey. 4 çocukla şu an param yok bir şeyim yok ben nereye gideyim? 4 tane çocukla ben sokakta mı kalayım siz söyleyin" dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Bağ Mahallesi’nde 4 çocuğu ile yaşayan, eşinden 6 yıl önce ayrılan ve devletin verdiği sosyal yardımlarla geçinmeye çalışan Hacer Yıldız, kirada kaldığı evden çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi. Geçen yıl, yıllık 4 bin 500 liraya tuttuğu evi, bu yıl ev sahibinin kendisine çeşitli bahaneler uydurarak evinden çıkartmak istediğini söyleyen Yıldız, 4 çocuğuyla ne yapacağını şaşırdığını ifade etti.

Hacer Yıldız şunları söyledi:

"Bir yıl önceden bu evi tuttum, parasını peşin verdim. Ayın 21’inde günüm dolduğu için ev sahibi, bir 'kızım gelecek' diyor, bir diyor 'ambar yapacağız'. Şimdi de gelmiş diyor ki, 'evi kıracağız, depremden dolayı yeniden yapacağız çıkın' diyor. 'Çıkmazsanız sizi polis zoruyla çıkaracağız' diyor. Ben nereye gideyim 4 tane çocukla. Eşim yok 6 yıldır eşimden ayrıyız biz. Hükümetin verdiği yardımlarla geçiniyoruz başka desteğimiz yok. Çalışanımız da yok. Ben 6 ay bundan önce ameliyat oldum, yeniden olacağım. Çocuklara bakan kimse yok, çalışanım yok ben nereye gideyim? 30 bin lira, 40 bin lira, 50 bin lira... Benim bu kadar fiyata hangi eve gücüm yetecek? Nereye gideyim çadır mı kurayım? Tadilat olacak bir şey yok ki ben içerdeyken de yapabilirler. Dışarıda zaten bütün şey. Depremde de zelzelenme yok, bir şey yok. Bir çizik ile iki çizik ile bir şey olmaz. Ben 4 çocukla şu an param yok bir şeyim yok ben nereye gideyim? 4 tane çocukla ben sokakta mı kalayım siz söyleyin." (ANKA)