Evsiz vatandaş isyan etti: Çöpten tavuk alıyordum ama marketler artık millet yemesin diye bilerek kokutup atıyor!

Evsiz vatandaş isyan etti: Çöpten tavuk alıyordum ama marketler artık millet yemesin diye bilerek kokutup atıyor!
Bir genç evsiz olduğunu ve sokakta yaşadığını ifade ederek, geçmişte tarihi geçmeye yakın tavukları marketten aldığını söyledi. Altı senedir sokakta yaşadığını söyleyen genç, "Bu sene doğru düzgün tavuk bile yiyemedim....

Bir genç evsiz olduğunu ve sokakta yaşadığını ifade ederek, geçmişte tarihi geçmeye yakın tavukları marketten aldığını söyledi. Altı senedir sokakta yaşadığını söyleyen genç, "Bu sene doğru düzgün tavuk bile yiyemedim. Marketlerde tarihi geçmiş oluyor ya, 2-3 gün kala atıyorlardı. Artık atılmıyor. İmkânı yok. Bilerek kokutup atıyorlar ki millet yemesin diye" dedi.

"Sen Ne Dersin" isimli YouTube kanalına konuşan vatandaş şunları söyledi:

"Ben sokaklarda kalıyorum. Kâğıt topluyordum, bir buçuk ay oldu kâğıt arabamı çaldılar. Üç senedir Bursa sokaklarındayım. Ne kadar zam olursa iyi ama... Sokak çocuğuyum yıllardır, son 6 senedir sokaktayım. Geçen sene yaz ayında her gün çöpte tavuk alıyordum, marketler buzlu buzlu bırakıyorlardı çöpün kenarına. Geçen sene her gün mangal yapabilen bir çocukken, bu sene olmuş haziran ayı, taşlığın kilosu 60 lira olmuş. Tavuk ciğerini 4 sene önce İzmir'de her gün 8 liraya mal ederdim. Domates, biber, soğan manavdan ücretsizdi. İzmir'de onlar için çöpe bakmazdım. Her gün çöpten salata yapabilen bir durumdayım. Her gün görürler, yoğurtlar alıyorum bazen çöpten. Makarna yapıyorum. Salça kutusunda yemek pişiriyorum. Edebiyata bağlamayayım. Ben bu sene doğru düzgün tavuk bile yiyemedim. Atılmıyor. İmkânı yok. Bilerek kokutup atıyorlar ki millet yemesin diye. Marketlerde tarihi geçmiş oluyor ya, 2-3 gün kala atıyorlardı. Maaş ne olursa olsun, tavuk yiyemiyoruz, ben çöpten yiyemiyorum. Ev geçindirenlerin ellerinden öperim, Allah en başta benden önce onlara versin, ben çöpten yine rızkımı çıkarıyorum."